2008-04-21

TDM

I söndags avgjordes TDM för Stockholm ute i Vallentuna. Jag valde tillslut att starta i den längre disciplinen, dvs 12 km. Solen sken och jag fick med mig hela familjen och farfar som supporters till tävlingen vilket värmde extra mycket.

Kände mig lite initialt seg under uppvärmningen (minns inte när jag någon gång känt mig pigg på en uppvärmning) men efter två uppvärmningsvarv på banan tillsammans med Kepa-Swyzze så började det släppa lite. Startfältet såg mestadels ut som ett KM för Studenterna men här och där skymtades någon Fredrikshof-, Väsby- och Huddingelöpare. Starten gick och Wiener-Schnitzel-Thomas tog kommandot och höll en bra fart. Inför varvningen tog Jan Amneus över taktpinnen ett tag innan jag i mitten av andra varvet gick upp i ledningen och körde på. Tempot var hela tiden kontrollerat och jag kände mig pigg och lätt. Bara att rulla på och beta av varv efter varv. Personligen gillar jag varvbanor starkt. Jag tycker de är lättare mentalt och i kombination med varierande terräng så förstärks denna känsla ytterligare. Alltså upplevde jag att tiden gick klart snabbare 12 km i terräng (på en 2km-bana) än exempelvis ett 10km-lopp utan varvning.

Klungan inför varv tvåFrån vänster: Staffan Wennerstad, Jan Amneus, Thomas Pechacker och jag.
Foto: Petri Helminen


Under varv två bestod klungan av mig, Jan, Thomas och Cola-Bangar-Staffan. Thomas släppte sedan klungan och inför varv tre fick även Jan svårt att hänga med. Under varv tre var det således jag och Staffan som körde på och det kändes mäkta fint. Kul med lite sällis i spåret och att det även var en Student som flåsade mig i nacken inspirerade verkligen. Under varv fyra kände jag dock att jag lyckades jobba till mig en liten lucka som jag sedan successivt kunde utöka under de två avslutande varven. Staffan fick sedan tyvärr problem med magen och haltade in som fjärde man. Då jag bad honom sticka ut på lite cykelåkning och simning efter loppet så sken han upp direkt. Är man multisportare så gillar man tydligen sådant. Bakom mig kom Jan in som tvåa och Thomas som tredje man och sedan Staffan följt av ett brett koppel av mestadels Studentlöpare.

Klungan under varv treVarv tre. Från vänster: Staffan, jag och Jan.
Foto: Petri Helminen


Tiden i mål blev 39:50 vilket är dryga 20 sekunder snabbare än i fjol. Då kördes loppet på en 4km-slinga så det går inte att jämföra tiden rakt av. Varvtiderna var alla jämna och varierade bara med någon sekund. Jag kände mig ruskigt pigg i benen genomgående under hela loppet och lungorna var inte alls särskilt ansträngda. Minns inte när jag gått i mål på en tävling och känt mig så fräsch. Skulle nog utan problem kunnat rulla på två varv till i samma tempo. Således tror jag att det finns en hel del mer att hämta ut inför stundande TSM då det säkerligen kommer finnas många ryggar att jaga. Nu tar jag en bra träningsvecka med förhoppningsvis ordentlig fart på kvalitetspassen för att nästa vecka lätta ordentligt på träningen till TSM.

Från vänster: jag och Staffan.
Foto: Petri Helminen


Resultaten »
Lagresultaten »

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!Bra lopp. Grattis. Vore kul att läsa hur du lägger upp träningen två sista veckorna före terräng SM i detalj. Vad du tänker på och så.

Lycka till

Anonym sa...

Grattis!

Anonym sa...

Tack för draghjälpen på uppvärmningen... =) Bra kört igår för den delen... Ska bli kul att se vad det blir av det hela på TSM....

Anonym sa...

Du flyger!!!!

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tja, jag har inte fått fulla detaljbeskrivningar från Coachen men det lutar nog åt två bra terrängpass denna vecka med god fart. Denna vecka kör jag nog på rätt bra med lagom mängd. Sedan lättar jag ordentligt nästa vecka med ett kortare men aningen snabbare intervallpass för att få upp lite speed och tempo lagom till TSM. Och sist men inte minst, se till att inte (som inför ISM) åka på någon förkylning eller sjukdom. Jag kan återkomma senare under veckan med lite närmare uppläggsbeskrivningar.

Patrik Engström sa...

Berglund:

Danke!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo det var en kul och haramonisk uppvärmning innan allvaret. Se nu till att grotta på bra på halvmaran i helgen och sedan kör vi på bra på TSM!

Patrik Engström sa...

Sussie:

Flyger!? Och jag som inte ens kör med Nike Air. :)

pearl necklace wholesale france sa...

Kuchi Jewels is a project of Gem & Gems which is a leading exporter since 2005 to onwards in all over the world. Our company has experienced, educated and motivated staff. Our main goal is to meet the international standard B2C and B2B export target with competitive prices and high quality products. silicone wedding rings wholesale france , silicone wedding rings wholesale uk