2008-04-07

Uppsnäppning i Polisspåret

I fredags var det dags för flera terrängintervaller Polishögskolans mjuka fina sågspånsspår. Jag kom ut strax efter klockan 18:00 då Marika kommit hem från jobbet. Passet bestod av 6x1800m med 60'' ståvila mellan intervallerna. Ordern från Coach Lamas denna gång var att inte slarva med uppvärmningen så att första intervallen blir lidande, något som delvis inträffade vid förra passet. Då öppnade jag första intervallen på 5:50 och jobbade mig sedan stadigt neråt för att avsluta passet med sjätte och sista intervallen på 5:26. Snittet för de sex intervallerna blev 5:36.

Nu lade jag första på 5:31 och kände initialt ett litet sting av oro. Hade jag öppnat för hårt och inte skulle orka genomföra passet? Icke, detta var en sådan där dag då det mesta stämde med löpningen. Benen och skallen var pigga och alerta och löpningen med teknik fungerade såväl på flacken som uppför. Resultatet blev ett sånär progressivt pass där sista intervallen avslutades på 5:15, bara sju sekunder från det gällande banrekordet. Så här blev mellantiderna:

1. 5:31
2. 5:27
3. 5:20
4. 5:21
5. 5:18
6. 5:15
Snitt: 5:22

Snittet var 14 (!) sekunder snabbare än för tre veckor sedan och låg nu strax under 3:00-fart i terräng. Självfallet gav detta gott självförtroende och det känns verkligen som om terrängträningen ger resultat. Nu väntar ytterligare en vecka med relativt mycket mängd samt intervaller innan jag sedan successivt lättar på träningen till de två stora vårmålen, TDM och framförallt TSM.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det stora målet i vår måste ju vara att slå banrekordet på "polisspåret" allt annat måste ju vara sekundärt?

Blev det nå´n SD i Sala?

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Luuuugn.
Bara att chilla.

Efter att ha landat sjätte och sista intervallen på 5:15 så är jag inte ens orolig. Shorts, linne, varmare väder, spikskor och sedan max en enda lite ynka intervall så skall klockan visa 4:5x. Hedersord!