2008-05-29

15:09.27

Igår var det således dags för utomhus-banpremiär. Som jag tidigare delgett var startfältet ganska skralt och tyvärr dök det inte upp några tungviktare vid efteranmälningen heller. Alltså hade jag mestadels mig själv att fightas med om jag skulle prestera någon bra tid eller inte.

Värmen som jag initialt var lite orolig för skulle påverka sluttiden blev inget problem då temperaturen ganska snabbt droppade då solen var på väg ner. Istället insåg jag under uppvärmningen att blåsten skulle komma att bli den tuffaste utmaningen. Utmed hela banan kom det lite då och då besvärliga kastvindar. Tittar man på resultaten på 100 och 200m så kunde vinden variera mellan -2 m/s till +3 m/s. Alltså ordentligt med blåst som kom och gick lite bäst den ville utmed banan.

Starten gick och jag tittade länge under de första 150m om det var någon som ville gå upp ta kommandot. Det brukar alltid vara några löpare som är lite för heta på gröten och dra inledningsvis. Så var dock inte fallet igår och jag fick gå upp själv längst fram och borra. Ganska omgående fick jag en lucka som jag sedan successivt kunde utöka ända in till mål. Första kilometern kändes väldigt bra och den gick nog aningen lite för snabbt och klockades på 2:58. Under andra blev jag lite försiktig och drog ner en aning på tempot och hade 3:03. Samma fart hade jag under tredje kilometern men under fjärde hade jag lite svårt med fokuseringen och det rann bort några onödiga sekunder. Denna kilometer klockade jag på 3:04. Sista kilometern in i mål var inte alls så jobbig som den brukar. Kroppen var relativt fräsch men jag orkade inte förmå skallen till mera solo-pologning utan nöjde mig med en 3:01-kilometer och sluttiden på 15:09.27. Tiden var väl ungefär det jag räknat med med tanke på motstånd och den besvärliga blåsten. Jag uppskattar att jag kanske per varv i snitt tappade en sekund till följd av vinden. Utan den hade nog sub 15 varit möjligt. Hade det även varit ett tätt lopp med många bra ryggar att jaga så hade jag nog kunnat kapa ner till låga 14:50 och nytt pb.

Hur som helst blev det ytterligare ett DM-guld (det tredje för säsongen) och ett ganska bra formbesked för den kommande utomhussäsongen. Detta var ju den första utomhustävlingen för säsongen och det kommer säkerligen gå snabbare och snabbare med lite mer tävlingsvana.

Och helst lite mindre blåst.

Resultaten »

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hey mannen, soloplogning är alltid tufft för skallen och speciellt i besvärande vind... Så det var jävligt bra jobbat, psykborrande! Verkar jävligt lovande inför stundande tävlingar!

Anonym sa...

Grattis!