2008-05-14

Banpremiär

I söndags var det banpremiär på Sollentunavallen, min nya hemmaarena. Kändes riktigt bra att bege sig till de blåa härliga tartanbanorna och arenan som ligger så fint ner mot Edsviken. Benen hade tyvärr varit riktigt sega under hela förra veckan, förmodligen en post-TSM-effekt som även inträffade i fjol.

Coach Lamas hade kommenderat upp 2x10x400m med 200m joggvila på ca 60'' och en seriepaus på 3 minuter. De fem första brände jag av i spik och de kändes ruggigt bra. Trots att benen var sega så stämde tekniken och löpningen gick som på räls. Klockade de inledande fem på mellan 65-68''. Efter skobytet (till DS Racer) så blev det dock klart tyngre. Snittiderna sjön en aning och jag fick börja slita. Sista serien blev en lång kamp men jag genomförde dock passet enligt plan. Det skall dock erkännas att det var ordentligt tungt att ploga 20 stycken 400ingar solo på tartanen i nästan 30 gradig hetta. Det fanns inte ett moln på himlen och jag blev fullkomligt friterad. Inte blev det bättre av att jag inte hade någon sparringpartner att tampas med.

Idag väntar en snabbdistans i ca 80 minuter runt Brunnsviken. Planen är att börja på i uppvärmningsfart på 4:10 och sedan progressivt jobba sig nedåt. Totalt skall det bli lite drygt en timme på 4:00 ner till 3:20, där den sista halvan skall gå på 3:30 - 3:20. Den nyinhandlade GPS-klockan kommer fungera som ett bra träningsredskap för denna snabbdistans. Den plingar till för varje kilometer och ger en exakt kilometertid. Ett bra sätt att hitta rätt med tempo så att man inte öppnar för hårt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett vanligt SD-problem att för tidigt hamna 10-20 sek från maxfarten sen får man slita jävul för att klara av det... Hoppas klockan räddar dig från detta ikväll, kör hårt!