2008-05-07

Julafton

Världen blir vackrare med HDHDR-CX6EK

Oj oj… Igår var det verkligen julafton i det Engströmska hemmet. Under förmiddagen begav jag min in till Runner's Store för att inhandla den just lanserade Garmin Forerunner 405. Uppföljaren till 305 fast i klart smidigare format och självklart utrustad med GPS. Sweet! Har lekt lite med den och skall snart ut på en testrunda. Klockan kommer inte konkurrera ut min Polar RS800 på intervallträningar och tävlingar, men på rena distanspass kan den komma väl till pass. Kul att se vart man har sprungit och få rutten plottad mot exempelvis Google Earth.

Efter en trevlig lunch med Mamma Marika och hennes arbetskamrater så fick jag min nya HD-videokamera (Sony HRD-CX6EK). En stilren svart glansig pryl som skapar ha-begär direkt. Då allting i hemmet är förberett för HD så kändes det lite dumt att inte kunna spela in filmerna på barnen i detta nya trevliga högupplösta format. Men nu är detta åtgärdat och gårdagens kväll spenderades med att testa av alla funktioner. Snabb sammanfattning: riktigt imponerande bild.

Idag på jobbet stod dessutom min nya trådlösa Gigabit-Router och väntade på mig. Så ikväll skall det interna nätverket få sig en liten ansiktslyftning. Nu väntar jag bara på att min nätverkshårddisk på en terrabyte skall levereras till mig. Efter detta så kommer hela biblioteket av filmer, kort och musik att vara tillgängligt från vilken dator som helst i huset.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Prylar, prylar... geez mannen, hur ska du hinna använda allt? Och springa dessutom...? =)

Dunceor sa...

Oj julafton!
Jag fick min GF405 igår, himla trevlig liten sak. Dock så undrar jag lite varför du föredrar din RS800 på intervaller och tävling? Intervallinställningen med uppvarvningstid, vilotid, distans m.m verkar ju kanon!
En annan fråga också, ser att du kör Asics Piraha på Terräng-SM. Hur känns de jämfört med DS Racer? Jag är lite sugen på Priaha också och letar efter något liknande DS Racer fast ännu tunnare för tävling.

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Jo 405an e trevlig även om vissa detaljer saknas. Men den främsta anledningen till att jag nog håller min RS800 som verktyg för intervaller och tävling är storleken. Den sitter tajtare runt handleden och upplevs väga mindre. Dessutom är Polars mjukvara vassare och enklare att föra träningsdagbok i. Vidare tycker jag det är lättare att studera puls och mellantider mm.

Innan Piraha kom till Sverige körde jag den japanska modellen som heter Hayate. Den är nästan helt identisk med Piraha fast sitter aningen bättre på min fot då det är mindre tyg runt om foten. Alltså, med Piraha måste jag dra åt skonsören nästan till max för att skon skall sluta runt min fot. Med Hayate behövde jag inte göra så och upplevde därför att den satt bättre. Piraha är dock en lysande sko för tävling. Den är lätt men upplevs ändå dämpa lite. I och med att den är så lätt så slits den dock extremt fort. En annan nackdel är att den är lite instabil i sidled. Springer du ett lopp med många skarpa kurvor så stödjer den inte så mycket. Men för landsväg, bana 10 000m och distanser upp till halvmara tror jag den passar utmärkt. Jag själv kör alla mina intervaller i DS Racer men tävlar i Piraha (förutom Lidingöloppet där jag valde DS Racer pga den långa distansen)

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
seahawks jersey
atlanta falcons jerseys
jacksonville jaguars jersey
salomon
adidas nmd
true religion jeans
nike soldes
off white clothing brand
polo pas cher
detroit lions jerseys