2008-05-21

Slut på sushi

Igår på den lilla lokala sushi-restaurangen i Sumpan utspelades en märklig situation. Ca 12:30 tågar jag in redo att beställa lite mat. Jag möttes dock av beskedet att sushin är slut. Eh? En restaurang som serverar sushi har slut på just sushi mitt under lunchen? Tänk om McD skulle ha slut på hamburgare mitt under dagen? Det känns som om de planerat lite fel.

Hur som helst så beslutade jag mig för att istället tugga i mig maträtten yakiniku. Kassören flinade, såg nöjd ut och drog mitt kort på lite dollares. Efter en liten stund kommer han tillbaka med beskedet att även riset är slut. Mjerda, vad händer? Exakt vad har de kvar på lagret och kunde han inte informerat mig om detta innan han drog mitt kort på pengar?

Ok sade jag, då vill jag nog inte ha yakiniku. Kassören såg förvånad ut. Nej men det är inget problem påstod han och lovade att lägga på lite extra. Vaddå extra? Mera kött? Nej tack, svarade jag. Jag vill nog ha ris till den här maträtten. Kassören bedyrade dock heligt att det inte var nödvändigt. Whet!? Yakiniku utan ris är som korv och mos utan mos, spagetti bolognese utan spagetti eller löpning utan... eh, kläder (har aldrig iofs testat det där med naken-löpning men det låter inte så attraherande)?.

Tillslut var jag tvungen att spela ut mitt 'Min-mamma-är-från-japan-så-jag-vet-exakt-vad-maträtten-Yakiniku-omfattar-kort'. Då gav han sig och gav mig tillbaka mina dollares. Raskt begav jag mig istället till närmaste intilliggande restaurang.

Där hade de iallafall ingredienser för att servera mat.
Det känns som om det dröjer ett tag innan jag besöker sushi-butiken igen.

Inga kommentarer: