2008-06-12

Dubbel-bu

Bu.

Värmde upp ordentligt igår med cykel hem från jobbet och sedan lugn jogg till Sollentunavallen. Men inte hjälpte det. Efter två tusingar tvingades jag lägga ner intervallpasset då vaden vek ner sig. Den övergick från att ömma till att grina illa. Och jag som dessutom hade fin-besök på Vallen av Snusan som klickade mellantider. Pannkaka.

Så, efter lite lägerråd med Coach Lamas så väntar löpvila idag och sedan försiktig distans de kommande dagarna. Tävlingen till helgen är lagd på is och det känns lite som om jag borde göra samma sak med skallen. Den bara kokar och längtar efter svunna tider då vaden var hel.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en vad jag hade i vintras. Funkade att springa på i väldigt lugnt tempo men när man drog på lite så så började det smärta till ordentligt. Satt som i en punkt i vaden och trodde det var en bristning. höll på såhär i en månads tid, blev tokig. Pratade med en kompis som jobbar på idrottskliniken och fick komma dit. Sjukgymnasten sa att det var en kramp som aldrig riktigt släppte. Han nålade upp vaden (akupunktur) och det funkade hur bra som helst!!
kanske värt att pröva?

Linus

Anonym sa...

Hittade du hem?

Anonym sa...

Håller med Linus här. Om det är en muskelknut (eller triggerpunkt som det också kallas för) hjälper det inte med vila utan måste behandlas med akupunktur eller pressur. Man kan undersöka sig själv och känna om man hittar nån viss punkt som gör extra ont. Sitter oftast djupt inne i vaden, så man få leta sig fram mellan musklerna ibland. Hittar du en sån punkt kan du antingen behandla dig själv genom att pressa hårt i flera minuter tills det släpper eller låta en massör med kännedom om triggerpunkter behandla dig. Om det är en muskelknut ska smärtan släppa ganska fort efter man löst upp knuten. Är det en bristning å andra sidan kan det ju ta längre tid med rehab.
Skulle dock rekommendera att söka hjälp första gången så att du får rätt diagnos.

Patrik Engström sa...

Anonym:
Oh fan, det kanske är det som du beskriver. Jag har som en punkt i vaden som ömmar/gör ont nästan hela tiden. Jag känner det även när jag går men så länge farten är låg så gör det inte så ont. Jag var hos vår naprapat och hon masserade och klämde lite på vaden. Men kanske ere dags att nåla upp den lite? Kan man få numret/namnet till killen på idrottskliniken?

Patrik Engström sa...

Snusan:

But of course!
Best home-running-company ever!

Patrik Engström sa...

Medeldist:

I hear ya! Jag har blivit knådan av en naprapat som trodde det var en liten bristning, men samtidigt är jag inte säker då det inte riktigt ömmar som det borde (har haft bristningar i vaden tidigare). Än så länge kör jag lite extra med min Compex-maskin och försöker aktivera vaden lite.

Anonym sa...

ring mig.
0733728464

Linus från viksjö

du vet vem jag är