2008-06-05

En briljant idé

Spana in denna YouTube-länk. Inte så pjåkigt av en 35åring som dessutom är optimerad för marathon att bränna av 10000m på 26:50. Och vad säger man om ett avslutande varv på lite drygt 55 sekunder?

Men det som verkligen fick igång mig var Gebres specialbyggda pjucks. Jag har länge undrat hur det kommer sig att det inte finns en tävlingssko med dämpning som en vanlig sko fast utrustad med spikar längst fram? Iden är ju briljant! För ärligt talat är det inte många löpare jag känner som verkligen kan dra nytta av ett par spikskor på 10000m bana. Tyvärr är det någon matcho-grej med det och många snör ändå på sig dem. Men som sagt, ytterst få har den teknik och styrka som krävs för att orka stå på tå alla 25 varv. För mig går gränsen vid 5000m med spik, mer än så pallar inte mina vader. Men skulle det finnas ett par lätta tävlingsskor med dämpning och spikar längst fram hade jag utan tvekan använt dem både på 5000m och 10000m.