2008-06-17

Flåssugen

Läkarbesök hos farbror Klas i morse. Vadbekymren avtar visserligen sakta men enligt mig lite för sakta. Därför uppsökning av läkare som klämde och meckade med vaden och sedan tyvärr konstaterade att jag fortfarande lider av en bristning.

Uppenbarligen går det att pressa en del mängd men så fort jag skall springa snabbare aktiveras och belastas vaden hårdare vilket gör att smärtan tilltar och vaden läker långsammare (surprise!). Tricket är att maximera blodgenomströmningen i vaden för att påskynda läkningen. Detta kan förslagsvis göras med lite enkel distans (läs: stryk dubbelpassen), alternativträning (läs: tråk-cykling) samt lite ström med Comex-maskinen.

Så det var bara att ställa in dagens Ursvik-Xtreme-lopp som jag hade tänkt pressa idag. Var sugen på att persa men nu får jag skjuta på det till hösten (om det blir nån lucka ledig innan Lidingöloppet). Efter lite läger-konsultering med Coach Lamas så blir det intervallträning på cykel-trainern idag på altanen. Grannarna som redan sett på mig med viss skeptism då jag var och vareviga dag harvar runt i hårt stylade Asics-kläder i närområdet skall få nåt nytt att se på. Mitt i grillandet skall en svettig halv-japan upp flåsa på sin trainer. Och flåsa ska jag. Jag är så sjukt sugen på att få pressa mig halvt medvetslös. Det är knappt två veckor sedan lungorna fick jobba för högtryck och det märks verkligen i hela kroppen. Visserligen har jag harvat en hel del mängd men jag har saknat de grishårda passen där man får ta i för fulla muggar. Mjölksyra, here I come!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa mjölksyran...

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Will do!

My friend of Mjölsyra.

Anonym sa...

Du har en plan! Hoppas att detta verkligen snabbar på läkningen! Själv gav jag mig in på stadion idag, men varken långt eller snabbt... Jättekul att springa 400-ingar 10sek långsammare än vanligt.. :-S Men, jag springer iaf!

Patrik Engström sa...

Sussie:

Jag har en plan? Värmer inte så mycket då man inte kan kuta! :)

Kul att du e back on track med lite intervaller på Stadion. Skynda långsamt. Snart e de tio sekunderna 5, sedan 0 och sedan minus 5!

Anonym sa...

Krya på vaden!

Patrik Engström sa...

Ellinor:

I'm trying! I'm trying!