2008-06-20

Midsommar

Att åka till Finland dagen efter Sveriges obegripligt svaga insats mot Ryssland e lite som att ge finnarna ett gratis smash-läge. Fan, det var så man skämdes när Ryssland trillade runt bollen och fullkomligt sprang sönder det svenska laget. Som tur är har jag alltid Lachti-VM som triumfkort. Där gjorde dopade finnarna bort sig så det stod härliga till. Mycket tacksamt när man måste börja försvara de svenska färgerna.

Då jag är i Finland delges jag ofta information på 'on a need to know information basis'. Många verkar inte begripa att jag normalt sett inte förstår all finska runt mig (även om jag på senare år gjort lite framsteg). Alltså fick jag på väg till midsommarfirandet reda på att det inte skulle bli fest utanför Åbo. Istället var vi inbjudna hemma hos en bekannt till Marika som huserar strax utanför Helsinki. Innan avresan hann jag med lite enkel distans i Helsinkis central-park. Sprang lite fel på vägen tillbaka och fick därmed lite ofrivilligt några extra kilometer i träningsdagboken.

Här på festen är stämningen god och vi har grillat för fulla muggar. Jag har även på två dagar sugit i mig en och en halv öl. De' ni! Raskt har man fördubblat den årliga ölkonsumtionen på bara några dagar. För en liten stund sedan satte någon en Mojito-drink i handen på mig. Den smakade dock mega-urk så jag har försökt smyg-gömma den bland blommorna i fönstret (om jag skulle hällt ner innehållet i blomman hade den dött på nolltid).

Snart vankas det mera grillning och sedan är det lång och hård bastning inplanerad. Precis som den finska traditionen föreskriver.