2008-06-05

SAYO

Det drar ihop sig för tävlingsdags igen och denna gång är turen kommen till SAYO. Under mina fyra år som löpare har jag av någon outgrundlig anledning missat denna tävling varje år men i år ser det faktiskt ut som om det kan bli en start.

Sin vana trogen är startfältet ruggigt bra och måste nog klassas som ett av de bättre 3000m-loppen under säsongen. Jag känner dock att jag saknar lite av den speed som man hade under inomhussäsongen. Fokuseringen på TSM med mycket benstyrka i form av backträning har gjort att jag tappat lite snabbhet. Uthålligheten är det nog inget fel på men för en så pass kort distans som 3000m hade det inte skadat med lite mer mjölksyra tålighet. Med detta i åtanke så är jag lite försiktig med målsättningen inför morgondagens race. En tid ner mot låga 8:40 är nog rimlig men helst skulle jag förstås vilja gå under. Tyvärr (?) består den tropiska sommarvärmen som Sverige drabbats av och den kommer säkerligen påverka sluttiderna en aning då starten för tävlingen redan är 17:20.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ey mannen, fan va trist att läsa om att det blev DNS på dig på SAYO, måste vara ett förhäxat lopp för dig. Hoppas det inte var någon allvarligare grej du dragit på dig.