2008-06-23

Vaden is back!

First things first: Vaden e tillbaka! Som jag väntat på att den skall hålla för lite snabbare och hårdare belastning. Preppade vaden i onsdags förra veckan med att köra 10x3 min på cykel-trainern ute på altanen till grannarnas förskräckelse. Sedan testade jag lite enkel snabbdistans 15km på torsdagen i ca 3:45 fart vilket flöt på lätt utan att pulsen behövde närma sig några högre värden. Båda dessa pass genomfördes även utan att vaden visade några tecken på att grina illa.

Med detta i ryggen joggade jag i lördags ner till nylagda idrottsanläggningen i Veikkola, strax utanför Helsinki. Verkligen lyx att ha en sådan fin anläggning på ett stenkastsavstånd från Marikas föräldrar. Känner på mig att det kommer bli ett gäng pass där i framtiden. Skall nog redan till sommar även se till att Elias får nöta ner tartanen där en aning.

Tiggde och bad hos Lamas om att få köra favvis passet 10x1000m. Coachen funderade och lämnade sedan klartecken för tusingar om än 'bara' 8 stycken inledningsvis. Måste erkänna att lika taggad som nervös inför passet. Hur mycket flås och teknik hade jag tappat under de trista skadeveckorna? Hade som sagt ingen draghjälp och det blåste lite snålt på ena långsidan men jag pressade på och snittade tusingarna på höga 3:02 med 200m pausjogg på 60''. Ett snitt jag är ganska tillfreds med tanke på den ytterst begränsade kvalitetsträningen på sistone. Får jag bara pressa upp flåset lite ytterligare och finslipa tekniken en aning så kan jag säkert öka antalet till tio och dessutom kanske skruva upp farten en liten bit. Men det som var absolut skönast att konstatera var att vaden kändes helt stabil passet igenom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

VAD härlig läsning mannen, dom klassiska 1000-ingarna... Antar att vi ses i TRosa på fredag..?

Anonym sa...

Kul! :)