2008-07-08

Helgen som gått

I helgen var det fin-besök vid vårt landställe. Kepa-Swyzze bilade dit från hemmaborgen i Västerås och vi hade fått snabbdistans-skisser av Coach Lamas. Lugn uppvärmningsjogg i ett par kilometer genom Sala-land och sedan två stycken kilometrar i strax under 4:00-fart. Därefter påbörjades snabbdistansen lite försiktigt med tre kilometrar i 3:30 - 3:35. Efter detta väntade 25 minuters hårdare tempo för Swyzze och knappa 40 minuter för mig. Första kilometern avverkades aningen för snabbt (3:16) men därefter höll vi oss någorlunda efter målfarten som varierade lite beroende på vind och kupering mellan 3:18 - 3:24.

Benen kändes genomgående lätta trots det bistra vädret (regn och blåst) och att ha sällis på dessa pass underlättar enormt. Jag var lite överraskad över hur bra det kändes i kroppen med tanke på att det bara blev en dags återhämtning sedan Roslagsnatta. Nåväl, höjdpunkten på passet måste ändå tillskrivas den minst sagt o-rara tanten som läxade upp Swyzze då han pustade ut intill hennes soptunna. Den var minsann privat och här fick han inte stå och hänga och slänga skräp. Swyzze försökte ursäkta sig med att han absolut inte var ute efter att ful-slänga sopor i hennes soptunna utan att han bara försökte hämta andan, men den rövaren gick hon inte på alls. Suck. Hur som helst så blev det en najs avslutning på passet i finn-bastun varvat med lite soda för våra torra strupar.

Idag är det dags för sista tävlingen innan sommaruppehållet och utomhus SM. 5000m på Sollentuna GP och motståndet ser ruggigt bra ut med idel svenska och norska elitlöpare. Här gäller det att springa klokt och förhoppningsvis få en bra resa genom tävlingen. Det lär finnas massor av ryggar att jaga och säkerligen en och en annan som flåsar en själv i nacken. Formen är ideligen på uppgående sedan vadskadan och förhoppningsvis kan jag göra ett försök att hota personbästat.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Run wisely... Ska bli tokintressant och se vad du drämmer i med i afton...! Oavsett vad så kommer ingen terrortant att härja med dig om när, var och hur du får slänga sopor... Eller stretcha heller för den delen...

Anonym sa...

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den försenade klädkorgen, men se det blev ju pers för dig ändå! Stort Grattis!

Anonym sa...

Gratulerar! Säg till om du vill ha varvtider, men jag spar dem bara nån dag eller så.

Anonym sa...

Fantastiskt resultat ikväll i Sollentuna! Det är oerhört imponerande... Vet inte vad jag ska säga. Tiden är helt enorm. Att persa med 11 sekunder från ett redan rätt pressat PB är makalöst. Det lossnar ordentligt för dig nu!!

Patrik Engström sa...

Syzak:
Jag tror jag sprang ganska wisely! :)

Patrik Engström sa...

Frida:

Lugn, jag bara väntade på att du skulle uppenbara sig. Jag ville ju inte ge bort kläderna till någon annan. Osså var det ju så fruktansvärt prydligt vikta då jag hämtade dem efter loppet! Tack!

Patrik Engström sa...

Sussie:

Vill ha, vill ha, vill ha...

Ja du fattar säkert! :)

Patrik Engström sa...

Cédric:

Tack för dina varma ord. Perfekta förhållanden och ett inspirerande startfält. Bara att ta sig i kragen och försöka göra sitt bästa. Kändes lätt och bra genom hela loppet. Borde gå att putsa perset en aning med samma förhållanden.

Anonym sa...

Finns på jobbmailen!

Anonym sa...

Fett med grattis dude! Redovisa gärna alla mellantider på bloggen oxå så man vet hur man skall göra för att springa ett ruggigt snabbt lopp!

Anonym sa...

Fy fan va bra mannen, big up!!!

Anonym sa...

Tjoho vad snyggt!

Patrik Engström sa...

Swyzak, Olof, Sussie, Ellinor:
Tack, tack, tack, tack!!! :)