2008-07-02

Mera banintervaller

Herr Larm är nyligen hemkommen från lite semester vilket passade bra då jag fick tacksam draghjälp under måndagens banintervall-comeback. Sedan vaden blev hel har jag bara vågat pressa ett banintervallpass. Nu hade Coach Lamas skissat upp kortare intervaller med högre fart i form av en stege enligt 3x(800, 600 och 400)m. Intervallerna skulle springas i progressivt tempo och tanken var att pressa upp farten lite för att på så sätt jobba tillbaka lite mjölksyratålighet. Vilan mellan intervallerna var ganska kort, 200m joggvila på ca 70 sekunder och serievilan var bestod av ståvila en minut följt av 400m joggvila på ca 2:10.

Herr Larm och jag värmde upp med lite Hemnet-löpning i omnejden kring Sollentuna Vallen innan vi körde teknik, löpskolning och ruscher för att få upp pulsen. Under mina intervaller körde herr Larm 400ingar då han inte heller sprungit särskilt många korta intervaller sedan Stockholm Marathon. Första serien genomfördes enligt plan men jag kände hur jag fick slita extra på dessa intervaller där farten ligger runt 2:45 per km. Andra serien genomfördes hyfsat enligt plan medan den tredje och sista var tung på de två inledande intervallerna (800m och 600m). Till den sista 400ingen var det bara att maxa och köra in i kaklet med en tid på höga 62''. Det är påtagligt att jag saknar lite speed, teknik och syratålighet till följd av skadan, men det är inget att hänga läpp över. Istället gäller det att få kontinuitet i träningen och sakta men säkert försöka pressa upp farterna på intervallerna. Målet är utomhus SM 10000m i augusti och tills dess finns det lite tid att finslipa löpningen.

När man är tillbaka med löpningen och har full fokus framåt mot kommande mål så är det ofta lätt hänt att man glömmer bort hur miserabelt det känns under de perioder då man är skadad. Därför påminner jag mig själv om hur skönt det känns att vaden är hel och hur underbart det känns att kunna träna på för fullt utan att känna någon smärta.

Inga kommentarer: