2008-07-04

Roslagsnatta

De tio främsta på Roslagsnatta 2008Prisutdelning uppe på scen. Notera storleken på pokalen och checken!
Bilden e snodd från Vitamin-Cola-Staffans blogg. Läs mer om hans framfart på hans blogg.
Foto: Karin Wennerstad


Roslagsnatta igår var en ny men mycket trevlig upplevelse. Det kändes lite som Trosa i miniatyr. Ett stadslopp i fin pittoresk miljö med trevlig och mysig atmosfär. De flesta lopp under säsongen har jag redan sprungit tidigare men detta var för mig ett nytt lopp vilket innebar att jag inte kände till dess bansträckning och profil.

Vi anlände lite drygt en timme innan start till Norrtälje så jag i godan ro hann hämta ut nummerlapp och fotbojje-chip. Under dagen hade jag tagit det lugnt och kroppen kändes utvilad och pigg. Distansen var denna gång lite kortare än normalt för mig, 5 km, så jag var inställd på att få slita hårt i farter som jag kanske ännu inte är helt optimerad för.

De som jag såg som mina främsta konkurrenter var Mikael Andersson från Vallentuna, vas form är kraftig på uppgående, Fredrik Swahn och klubbkamraterna Vitamin-Cola-Staffan och Grodlårs-Cedden.

Starten gick och lite mot min vana trogen så tog jag den och satte upp ett kanske aningen för hårt tempo. Klockade den första kilometern på 2:59 och var då i spets. Denna kilometer löptes dock i lätt medvind vilket kanske förklarar den snabba öppningen. Sedan vände banan tillbaka utmed vattnet in mot stan och här åkte vi på motvind. Jag hörde via publiken att Micke närmade sig bakifrån och lagom till 2km hade han tätat mitt försprång. Andra kilometern klockades på 3:07 i motvind och vi hade således 6:06 efter två kilometer. Nu vände banan in en extra sväng genom stan. Några krock-incidenter senare och sedan var vi tillbaka vid varvning för det avslutande partiet. Micke låg fortfarande i rygg på mig och vi hade nu pressat upp farten ytterligare. Strax efter 4km-skylten kom banans ända egentliga backe (kulle är nog en bättre beskrivning). Under banrekningen innan loppet hade jag redan mentalt förberett mig på att detta var det ställe där jag skulle försöka sätta in ett litet ryck för att sedan grilla eventuella motståndare i en långspurt på den knappt 1km långa upploppsrakan.

Grisade på ordentligt i backen och kände att jag direkt fick en lucka till Micke. In i en skarp U-sväng och sedan bara försöka behålla fart och teknik ca 800m in i mål. Uppenbarligen gick det hyfsat undan de tre sista kilometerna som klockades på ca 8:58. Jag vann således loppet på 15:03 med Micke Andersson på en god andra plats med tiden 15:11. Micke skall ha all creds för tacksam sparring och press utmed banan. Visserligen stod jag för allt dragjobb men hans press tvingade mig att mosa på hela tiden och det var det jag mest behövde under loppet, en ordentlig genomkörare till Sollentuna GP på tisdag.

Tiden innebar tydligen nytt banrekord där det tidigare innehölls av Nicklas Österberg med 15:17. En trevlig prisutdelning uppe på Societetscenen där jag fick ge en liten segerintervju och motta en pokal som skulle få formell-1-förarna gröna av avund. Jo, så stor var den verkligen. Så stor att jag aldrig skulle kunna ha den i nån hylla hemma. Det var med andra ord med en lättnads suck jag (och främst kanske mamma Marika) konstaterade att pokalen var ett vandringspris. En segercheck på 2000kr fick jag även för besväret vilket måste betraktas som väldigt generöst. Prissumman var lika stor som storleken på checken och pokalen. Frågan är om man kan knalla in på Pressbyron med den och försöka handla två Magnum?

Resultaten »

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fet check! Och bra sprunget :)

Anonym sa...

WOW! Du vann! Bra jobbat. :-)

Glenn sa...

Grattis!

Anonym sa...

Härligt jobbat! Jag kanske kommer och hejar på tisdag om allt går som jag vill på hemmaplan.

Kör hårt!

Anonym sa...

Grattis...
Själv så drog jag till Norberg för att springa Engelbrektsstafetten... Mitt lag fick spö, och vi slutade 3:a. Urbom hade snabbaste tiden på 14:50 på 5 km och jag hade tredje tiden på 15:25. Nästa år så väntar jag mig att se ett Student lag på startlinjen.... Eller kommer ni upp till Mora på vasastafetten i Augusti?

Anonym sa...

Snyggt sprunget!

Patrik Engström sa...

Medeldist, Karin, Glenn:
Tack för gratulationerna!

Patrik Engström sa...

Berglund:
Sweet med lite påhejningar! Hoppas du dyker upp!

Patrik Engström sa...

Jonas:
Hehe, jo som du vet var det ruskigt nära att jag sprang stafetten i Norberg också. Lerdahl försökte ragga upp mig till deras lag innehållandes Pell, Uhrbom, Dahl och han själv. Jag valde dock att stå över för att spara krafterna till SGP idag istället. De fick tag på Clas Jansson och vann stafetten ändå! Slutet gott!

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Danke!