2008-07-21

Sommarstugevistelse i Finland

Så har helgen passerat. Familjen tillsammans med Marikas mor och far är inkvarterade i en sommarstuga ute på ön Ålö. Vi har haft besök av Elias kusiner Kaapo och Paavo tillsammans med deras familj. Elias och Kaapo är nu bästa buddies och nästan pussar varandra när det är dags att säga farväl för hemresa. Verkligen kul och det skall erkännas att det underlättar en hel del för oss övriga när det inte är världskrig mellan dem hela tiden.

Jag har påbörjat en försiktig ökning av mängden enligt 10 km i lördags och 2x8 km igår. På gårdagens sista hälft testade jag en lätt fartökning från 3:30 ner till 3:10. Vaden grinade inte nämnvärt illa så Coach Lamas gav klartecken för ytterligare lite ökad belastning på dagens pass enligt 6x4 minuter i farter: 4:00, 3:40, 3:30, 3:20, 3:10, 3:00. Det hela flöt på bra förutom att jag sprang intervallerna på en landsväg vid ett stort öppet fält. Platt och fint men väldigt utsatt för vind och således på åkte jag på en grym motvind varannan (och självklart hade jag medvind den påföljande). Ansträngningen varierade alltså ganska rejält mellan de jämna och udda intervallerna.

Jag pressar även en hel del tåhävningar som rehab och förhoppningsvis hjälper det till på sikt att stärka upp mina vader. För att kunna köra mina löppass måste jag ro lite drygt 20 minuter (tur & retur)för att ta mig till fastlandet. Denna rodd inbringar lite extra träning för muskelgrupper jag normalt inte arbetar så mycket med. Core-Ellinor måste vara stolt!

Igår gjorde några av de starkaste svenska löparna entré på allvar vid en gala i Belgien. Starkast av dem alla var (nästan) som vanligt Sjökan som var en sekund från att tangera sitt fina pers från i fjol. Då hade han 13:25 på 5000m och fick som tack för denna prestation en VM-biljett. Igår klockades han på 13:26 men får nog tyvärr ingen OS-biljett då SOK har helt orealistiska krav och kriterier för att få en biljett. Trist. Sjökan tillsammans med främst Musse spelar i en egen division i löpsammanhang. De är så bra och får oss andra dödliga att framstå som sniglar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Row, row, row your boat,Gently down the stream.
Merrily, merrily, merrily,merrily,
Life is but a dream....
Du får visa rutorna i höst :-)

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Haha, rutor får man bara av löpning. Eller hur!? :)

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
coach factory outlet
red bottom
pandora outlet
nike huarache
bears jerseys
ralph lauren outlet
adidas ultra boost
nike air jordan
nike presto femme
coach outlet