2008-07-22

Var är hajarna?

Femte dagen som vi tillbringar vid sommarstugan ute i finska skärgården (Ålö). Vädret har varit lite småmulet ett par dagar men nu lovar väderprognoserna mera sol och högre temperaturer de kommande dagarna. Det skall erkännas att det sliter lite mentalt att vara isolerad på en ö. Det finns inte ens en liten livsmedelbutik. De enda gångerna vi lämnar ön är för att handla mat eller löpträna.

Igår och idag har Elias, ledd av morfar, fiskat upp en massa abborrar. Stora ögon, det är ju häftigt att få napp och se vad som huggit på betet. Elias undrade febrilt om det inte skulle komma en haj snart. Förklaringen att hajar inte finns i Finland fick föga effekt. Enklare var att motivera de uteblivna hajarna med att maskarna vi hade på krokarna var för små för att hajarna skulle vara intresserade.

Jag testade även att belasta vaden ytterligare idag och det gick bra. Snart känns det som om den är tillbaka i god gammal form. Passet bestod av en kortare progressiv snabbdistans enligt: 20 min ner till 3:30, 10 min mellan 3:20-3:30 och slutligen 10 min mellan 3:10-3:20. Nöjd med passet då de flesta kilometerna avverkades på kringelkrokiga och kuperade landsvägar.

Inga kommentarer: