2008-08-25

Bär- och svampplockning

Sommarstugan
Så har helgen passerat och vilket fint väder den bjöd på! Familjen och farfar begav sig till sommarstugan i Sala för lite lugn återhämtning. Barnen släpptes ut för rastning på gräsmattan och höll sig sysselsatta.

Marika spanade snabbt in alla lingon i skogen och fick något mordiskt i blicken som bara bärplockare kan få. Vips så hade hon parkerat sig ute i bushen och till slut samlat på sig över 8 liter lingon. Jag själv hann med lite lugn distanslöpning och att flukta lite på de avslutande OS-sändningarna. Sedan chockade jag mig själv med att plocka svamp. Minns inte när jag gjorde det senast men förmodligen var det under samma tidsera som Vanilla Ice var populär. Nu bara tiggde svamparna om att bli plockade och när de serveras rakt framför ögonen så är det bara att rycka upp dem. En hel papperskasse med KarJohan fick jag med mig hem. Med facit i hand kan man väl säga att det var roligare att plocka än att rensa dem. Men allra roligast blir det nog att äta dem i nån god pastasås.