2008-08-08

Höjdmeter

Så då har det blivit dags igen för terränguppladdning. Om några veckor stundar ju Lidingöloppet och tills dess behövs det byggas lite benstyrka. Sagt och gjort så begav jag mig återigen ut till Polisspåret där jag påbörjade lite uppvärmning. Normalt sett är spåren relativt tungsprungna pga dess sågspånsunderlag men igår var de ännu tyngre tillföljd av allt regns som kommit de senaste dagarna.

Coach Lamas skiss löd 6x1800m med fallande ståvila enligt 75, 70, 65, 60, 55''. Öppnade första på 5:29 och sedan de fyra avslutande mellan 5:23 - 5:21. Det märktes att det var ett tag sedan jag jagade höjdmeter i terrängen men som helhet betraktar jag passet som lyckat och givande. Idag har jag bokat in en tid hos Naprapat-Helena så att hon får massera in lite liv i mina framlår. Imorgon fortsätter terrängförberedelserna då jag och Larmen styr kosan mot Lidingöloppsspåret där 20km snabbdistans väntar. Skall bli riktigt skoj!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Höjdmeter... ha..ha.... Vilket skämt. Välkommen till Mora om du vill träna höjdmeter. Har en del fina backar här som vi kan köra. Vi väntar också på att studenterna kommer med till lag till Vasastafetten nästa år.

Patrik Engström sa...

Haha, det finns en anledning till varför jag ärbosatt i Stockholm och inte i Mora... Och det har inget med höjdmeter att göra! :)

Skämt åtsido, jag får se till att fara upp till er någon helg och grisa lite i era backar. Kan bli kul. Bara vi inte springer några av dina 50km-pass. Hur mår kroppen efter segern i Swiss Apline förresten?

Unknown sa...

Kroppen är kanon. Joggade sista sträckan på Vasastafetten igår på 29 min.
Läs på http://www.dt.se/nyheter/mora/article340235.ece