2008-08-22

The Ursvik Way

I onsdags var det dags för nytt snabbdistanspass som träning inför kommande Lidingöloppet. Platsen för drabbningen var satt till Ursvik och jag hade lyckats lura ner både Herr Larm och Swiss-Alpine-Buuden.

Passet började med ett lättare varv i 5km-spåret där vi successivt varvade upp tempot en aning för att sluta strax under 4:00-fart. Därefter påbörjades snabbdistansen med ett varv i 10km-spåret. Farten för detta varv skulle vara 3:35 per km. Efter detta väntade ett till varv i 5km-spåret men nu med 3:30-fart och avslutningsvis fri fart i 2.5km-spåret. Ni som känner till Ursvik vet att det är hyfsat kuperat där så man får en del nyttiga höjdmeter under passet.

Benen kändes mycket pigga under passet och första 15km rullade på utan att jag direkt behövde slita nämnvärt. Löpkänslan var mycket bra och det var bara att flyta med. Det goda sparringsällskapet sporrade självfallet mycket vilket underlättade. Sista 2.5km var det fri fart som gällde och då splittrades vår klunga. Tiden på den avslutade 2.5:an stod sig mycket bra mot det snitt som jag brukar ha då jag kör 5x2.5km. Skillnaden denna gång var att jag hade 20 km redan i benen innan varav 15 i god fart. Utfallet på de tre varven motsvarade ganska bra Coach Lamas plan. På tian snittade vi 3:33, femman på 3:26 och avslutningsvis 3:23 (för mig) på sista 2.5km.

Således lyckat terrängpass i Ursvik och vi var alla tre nöjda. Idag väntar 5x2000m i tänkt tävlingsfart kryddat med styggt kort joggvila. Hoppas att benen är på humör och att kroppen hunnit återhämta sig.

8 kommentarer:

Lofas sa...

Ursviks Xtreme på tisdag? Lagtempo kanske? Det ligger i min planering just nu iallafall.

Anonym sa...

Ain´t it wonderful med korta stygga joggvilor...? Ploga på...

Anonym sa...

Har nu återhämtat mig sedan Patrik plågade skiten ur mig i Ursvik.

Anonym sa...

Du får ju inte utelämna den viktigaste detaljen - vem hade den högsta fria farten?! Värsta cliffhangern!

Patrik Engström sa...

Henrik:

Ursvik Xtreme låter lockande men det som lockar mer än sub 31. Därför tycker jag vi kör lagtempo 10000m på Långlöparnas kväll på tisdag istället. Vad tror du?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Vi fuskade lite med joggvilan men trots detta gick det grymme på intervallerna. Vi ses på tisdag!

Patrik Engström sa...

Jonas B:
Bra att du återhämtat dig! Det var ett bra pass vi fick till, vi borde göra det oftare. Du joggade väl ner hem till Gävle?

Och förresten, du skulle varit med på Sollentuna vallen i fredags!

Patrik Engström sa...

Olof_S:
Hehe, tja jag vill inte dra andras namn i smutsen! ;)

Men om jag formulerar mig så här så kanske du kan lista ut vem som skar mållinjen först: I Ursviksskogarna är jag svårslagen. :)