2008-08-13

Vilodag

Onsdag, mulet och vilodag.
Vad göra?

Planen är att inhandla lite penslar så att sittbänken kan oljas in. Herr Larm har flytt till Kolmården efter gårdagens show-down vid Sollentuna vallen. Vi körde 8x800m med 30'' ståvila följt av 200m jogg på 60''. Farten under intervallerna var satt till 2:20, dvs 2:55-fart per km.

Benen var initialt lite sega då jag tränat på oavbrutet i nästan två veckor sedan SM i Västerås. Efter första intervallen vaknade de dock till liv och passet genomfördes med positiv känsla. Det var först på den sista intervallens avslutande varv som jag behövde spänna mig för att matcha måltiden. Fram tills dess hade tekniken stämt mycket bra och jag hade bara kunnat rulla mig igenom intervallerna med avslappnad löpning. Snittet blev ca 2:19 och avslutande intervallen gick på 2:16 med 31'' på sista 200m. Det fanns alltså lite krafter kvar. Larmen och jag växeldrog vilket var mycket tacksamt även om han skar ner distansen till 600m andra hälften.

Genomgående bra känsla genom hela passet vilket ger goda vibbar inför bergklättringen på Söder nu på lördag då Midnattsloppet går av stapeln. Jag skall inte sticka under stol att jag egentligen inte gillar hela arrangemanget runt Midnattsloppet. För mycket jippo, strul och ibland bristande organisation. Men jag gillar dock skarpt andra hälften på banan som är mycket kuperad. Faktum är att jag inte sprungit något annat 10 km lopp som har fler höjdmeter än just Midnattsloppet. Och jag gillar backar. Mycket. I fjol hade jag 16:00 på första fem och sedan 16:02 på andra hälften vilket jag är nöjd med. Vi får se hur jag väljer att disponera loppet i år. Motståndet lär säkerligen bli bra då loppet fungerar som observationslopp inför Finnkampen. Så har det varit de två senaste åren och det har lockat många duktiga löpare till start.

7 kommentarer:

Anonym sa...

De flesta som är före dig i sverige ligger då och då på höghöjdsläger. Funderar du inte på vad det skulle göra för dig? Du måste ju vara bra sugen på att få testa ett par tre veckor i tunn lufft och bra träningssällskap.

Patrik Engström sa...

Markus:

Jo tanken har slagit mig (för?) många gånger. Jag är självklart mycket intresserad och nyfiken på vad lite höghöjdsträning skulle göra. Att ligga på läger och sedan komma ner och köra ett bra 10 000m-lopp skulle vara drömmen.

Men med familj (två småbarn) och heltidsjobb är detta inte så lätt att genomföra. Men innan jag lägger av med löpningen skall jag nog 'unna' mig en sådan chans.

Men det jag skulle värdesätta mest är bra träningsmotstånd. Jag skulle ge allt för att få träna intervaller med någon/några som gör milen på 30:15-30:30 för att hela tiden få jaga ryggar och gnissla tänder inombords då man springer långsammare än dem. Faktum är att jag är övertygad om att bra sparringmotstånd skulle betyda mer för utvecklingen än möjligheten att träna på hög höjd.

Fast får man önska så skulle jag vilja ha båda delarna. Bra träningsmotstånd och hög höjd! :)

Anonym sa...

Ja det är fan att inte fritidsresor har nån Blue Village med Bamse-klubb på Kenyanska höglandet... :) Hoppas du får möjlighet att förverkliga kombinationen, barnen blir ju äldre, men treveckorsläger så kanske det inte blir förrän du är 50 årig marathon-kung. Lycka till!

Anonym sa...

st moritz är ett bra alternativ för höghöjdsläger under sommaren. barnvänligt och fantastiskt bra träningsmotstånd.

finns det inte relativt många löpare i sthlm som gör runt de tiderna på milen som du efterfrågar?

Patrik Engström sa...

Markus:

50-årig Mara-kung? Nja, vi får se! :)

Patrik Engström sa...

Magnus:

Jo, blir nåt höghöjdsläger så är det nog med största sannolikhet St Moritz som blir destinationen. Alla jag pratat med har nästan bara positiva saker att säga om det stället.

Men om det finns relativt många Stockholmare som gör 30:15-30:30 på milen? Nja... Tittar man på årsstatistiken så är det Sjökan och Uhris som gjort dessa tider eller under. De är så pass bra att varken de eller jag skulle stimuleras av att träna tillsammans. Men vidgar man synfältet så är ju Granström, Landin riktigt vassa och säkerligen goda för dessa tider. Sedan har vi ju förstås Skoog som är grym men tyvärr för bra. Vilka andra finns det i Stockholmstrakten? Listan kan iofs göras klart längre om man räknar 5000m-löpare (Jörgen Johansson och Alexander Söderberg). Jag glömmer säkert bort massor men de växer ändå inte tyvärr på träd. Du får gärna tipsa mig om andra potentiella träningskamrater i närområdet.

Många tävlar ju för Stockhomsklubbar men är bosatta på andra orter (bröderna Gross, Algers, Lars Johansson mfl). Men det största problemet är tiden. Att hämta/lämna två barn på dagis kombinerat med heltidsarbete gör att det är nästan omöjligt att bege sig till olika ställen i Stockholm. Tiden är helt sjukt knapp och att bränna tid på resor är surt. Det är med största planering som jag och Larmen ibland kan styra upp ett gemensamt intervallpass vid Sollentuna vallen. Och då är vi båda bosatta i närheten. Min egen klubb tränar exempelvis på Stadion och där har jag tränat en gång de senaste fyra åren!

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
moncler online
issey miyake perfume
nike roshe
moncler uk
nike factory outlet
ralph lauren outlet
coach outlet
canada goose outlet
golden goose
off-white clothing