2008-09-10

10x1000m

Ah som jag har njutit!
Långt innan passet påbörjades så trippade jag på små moln av förtjusning. Äntligen fick man tillstånd av Coach Lamas att köra det vackra passet 10x1000m. Nu blev det inte riktigt som vanligt då Lamas skar ner vilan till suliga 30 sekunder men det var bara att acceptera och gilla läget.

Herr Larm fick förhinder under dagen och det blev således jag och Unicorn-Linus som värmde upp runt Sollentuna-vallen. Vädret var lite småkyligt och regnet hängde i luften. Men då det inte var någon nämnvärd vind så var de yttre förhållandena riktigt bra.

Efter uppvärmningen och löpskolningen så drog vi igång passet. Unicorn-Linus körde 800m och jag fortsatte 200m till solo för att sedan pusta ut i 30 sekunder och precis bli upplockad av Linus för fortsatta intervaller. Upplägget fungerade perfekt och vi växeldrog varandra ett varv i taget på stadiga 72''. Som vanligt hade benen varit lite sega under uppvärmningen men så fort de fick springa snabbt på bana så infann sig ett gott flyt och det var bara att rulla med. Måste erkänna att passet kändes extremt mycket lättare än det senaste banpasset (4x3000m). Att 'bara' behöva springa 2.5 varv kändes som en lyx och dessutom underlättades det ännu mer tackvare god sparring av Unicorn-Linus.

Av de tio intervallerna så klockade jag fem på 3:00 och fyra på 3:01. Den sista gick på 2:55, vilket således gav ett snitt på tusingarna på exakt 3:00. Allt flöt på bra tills det återstod tre intervaller och ett fotbollsgäng lunkade runt i banorna 1 - 5 och vilket innebar att vi kryssa oss fram mellan dem och gång på gång skrika för att försöka hålla innerbanan fri. Med tanke på den korta vilan (30 sekunder) så är jag mycket nöjd med passet och detta var ytterligare ett tecken på att den goda höstformen håller i sig.

Idag blev det lätt distansjogg med Venla i babyjoggern och imorgon väntar ett riktigt gruvpass i Ursvikterrängen.

Inga kommentarer: