2008-09-30

15x1000m

Under de senaste fyra dagarna har jag plogat på bra med mängd och landar ganska precis vid 100 km. Benen gnällde lite i morse över detta faktum men allt eftersom man aktiverar kroppen så verkade de acceptera läget och rätta in sig i ledet. Bra ben - plats!

Ledig dag idag och familjen i Finland. Storstädade huset och drog sedan in till stan och inhandlade en ny vinterjacka. Sweet! Lite blandade känslor dock. Vill inte ha vintern här så man kan fortsätta träna på bra, samtidigt vill man kunna axla på sig vinterjackan fortast möjligt. Att knalla omkring med den då termometern visar drygt tolv grader ser nog lite märkligt ut.

Senare på eftermiddagen var det dags för det första intervallpasset sedan förkylningen. Jag var mäkta taggad men lite orolig över hur den ökade mängden skulle påverka snittiderna. Värmde upp med lite jogg i området nära Sollentuna vallen och var på vippen att bli överkörd av en SUV som fått för sig att köra om en moped. På ett övergångsställe! Samtidigt som föraren babblade i mobilen. Tragiskt. Jag var rosenrasande och funderade på att jaga ikapp föraren men valde att prioritera det stundande intervallpasset.

Coach Lamas order löd idag 15x1000m med 200m pausjogg på ca 60''. Farten sattes till strax under tilltänkt målfart på halvmaran, dvs 3:10. Jag öppnade första lite lugnt och kontrollerat för att känna efter hur kroppen svarade. Tyckte det kändes bra och valde därför att försiktigt öka farten. Känslan under passet var genomgående bra och mentalt hade jag inte en enda svacka alla tusingar till trots. Det enda som störde var alla nedrans fotbollskillar som alltid skall värma upp med jogg och självfallet göra detta i bredd och då ta upp alla 8 banor. Fick sick-sacka mig fram och ibland skrika för att få fri lejd. Snittet för tusingarna blev strax under 3:08. Snittpulsen var relativt låg och fin vilket indikerar att infektionen äntligen verkar lämna kroppen. Får jag bara nöta lite fler hårda intervallpass så kommer säkerligen flåset vara tillbaka och jag tror mig då kunna sänka snittiden för tusingarna med nån/några sekunder. Det blev således en hel del varv som nöttes på tartanen. Intervallerna med pausjogg gav nästan 45 varv och tillsammans med lite nerjogg så blev det knappt 50 varv. Måste vara nytt rekord för min del.

Imorn drar jag på konferensresa till halvön Krim, Ukraina. Det skall bli mäkta spännande och kul. Jag hoppas dock att det kommer finns lite utrymme för löpning också. Dessa konferenser brukar vara ruggigt fullmatade med programpunkter och aktiviteter så jag räknar (tyvärr) med lite arla morgonlöpning ala Swyzak-stajl. Jag vet inte riktigt hur det är med Internet-möjlighet på hotellet men jag hoppas kunna hålla bloggen någorlunda levande under resan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ujujuj vad många varv. Men visa bild på nya jackan! Modebloggaren P. Engström :-)

Anonym sa...

Länge leve dom tidiga morgonpassen... Och alla tartanvarven... =)