2008-09-15

Bellmanstafetten

Foto: Thomas Windestam

I lördags var det dags för den årliga Bellmanstafetten. Jag hade från början inte planerat att springa men efter lite om och men så stod jag till slut på startlinjen. Vårt lag bestod av mig, Flanell-Hannes, Swyzze, Alf och Lazer. På morgonen hade det varit vackert väder med strålande sol men till lunch så förbyttes detta mot grått rugg-väder. Hade lite svårt att tagga till ordentligt men valde att ta tävlingen som ett ordentligt träningspass.

Starten var en riktig skräckis. Trots att jag pinnade på rätt bra över startgärdet så låg jag säkert på en 40e plats in till hårnålen och den skarpa vänster svängen. Väl i kurvan stod jag helt still och kände paniken växa inom mig. Fick backa mig ur några trånga situationer och sedan köra lite sick-sack innan jag fick fritt springrum. Jagade ikapp Micke Lindberg och låg sedan i rygg på honom första kilometern. Tillsammans med mig låg även Enhörnas Handbolls-Marek och Vallentunas Micke Andersson. Tyckte det gick lite suligt och beslutade mig för att gå upp i spets och sätta lite fart. Ganska omedelbart fick jag en lucka som jag sedan under de återstående fyra kilometerna kunde utöka. Hade lite svårt att pressa mig till fullo då det inte var någon som flåsade mig i nacken eller låg direkt framför mig. Sprang in som etta till växlingen utan att ha behövt förta mig särskilt mycket. Kontrollerad löpning som på min klocka gick på 15:13. Detta inkluderade dock en växling till Flanell-Hannes så kanske var min tid mera runt 15:12, således en helt ok genomkörare. Bakom mig kom Marek in ca tio sekunder följd av Micke Andresson några sekunder bakom.

Under de följande fyra delsträckorna kunde dock Enhörnas passera vårt lag och vann sedan med 1:24 före oss. Alla löpare i vårt lag stod dock på ordentligt ute i spåret vilket tillslut resulterade i ett nytt saftigt klubbrekord. Enhörnas segrande lag bestod av Handbolls-Marek, Unicorn-Linus, Lill-Lasse, Walle och mr. Lidingö. Lill-Lasse var tillbaka från skada och klockades för 15:14. Lite smickrande att springa snabbare än honom men i praktiken gjorde han en bättre insats då han sprang sträcka tre och fick passera en massa löpare.

Alla resultaten »


Elias fick följa med upp på prisutdelningen.
Foto: Thomas Windestam


4 kommentarer:

Anonym sa...

Shortsen såg snabba ut, hur snabba får vi se på onsdag, thnx mannen!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Fan det är ju fin-Asics-shorts! Med dessa hight-tech-japanska shorts ere garanterat PB på onsdag.

Anonym sa...

Du saknar dock den rätta brännan för att kunna bära såna shorts med värdighet...

Patrik Engström sa...

Laser:

U're right Dude! Ingen kan bära running-shorts och linne med sådan värdighet som du med din dubbel-fasseterade solbränna! :)