2008-09-04

Bergsklättring revisited

Torsdag och terrängintervaller på programmet. Droppade Elias vid dagis och värmde sedan lätt upp med en storstädning av huset. Därefter hastade jag vidare till farmor som i någon timme fick ta hand om Venla medan jag bilade vidare till Ursviks motionsspår. Väl där väntade lite bergsklättring i form av 5x2.5km med fallande ståvila enligt 75'', 65'', 55'', 45''.

Om benen var sega innan tisdagens 4x3000m så var de riktigt suligt stabbiga idag. Mina farhågor bekräftades då jag fick börja slita redan på andra intervallen och då var det ju en hel del kvar på passet. Hur som helst lyckades jag mycket överraskande hålla riktigt bra tider på intervallerna trots de blytunga benen. Detta var ju självfallet en liten tröst. Kan jag lägga snittiderna som idag trots de slitna benen så borde man kunna kapa en hel del om man kör dem på fräscha ben.

Utfallet blev:
1. 8:33
2. 8:21
3. 8:22
4. 8:24
5. 8:23
Snitt: 8:24.6

Ikväll skall jag ta det så lugnt som möjligt och försöka komma i säng innan 24:00. TV-spelandet får ske någon annan kväll istället. Nu måste jag se till att läka ihop kroppen till lördagens snabbdistans.