2008-09-19

En doft av Japan

I torsdags plockade jag upp farmor för att skjutsa henne till en japansk matbutik nere på Söder. Farmor är ju från Japan och tycker således om att både laga och äta japansk mat. Inte mig emot. Japansk mat e mumma för både själ och mage.

Väl inne i matbutiken så irrade farmor runt som besatt och stoppade den ena efter den andra semi-suspekta matprodukten i kundvagnen. Jag själv tog det lite mer piano och studerade mera ingående godis- och läskhyllan. Grabbade tag i en barndoms-favvis-soda vid namn Calpis, pröjsade, korkade upp den och svepte den i härlig manér direkt på plats.

För en kort mikro sekund kändes det verkligen som om jag var på plats mitt i smeten på någon gata i centala Tokyo. Jag kunde nästan känna doften av Japan och den tropiska fuktigheten skölja över mig. Men sedan lika fort som känslan kommit så försvann den igen. Och kvar stod jag i matbutiken med en uppdrucken läskburk i handen och en ångest som hette duga.

Nästa sommar måste jag bara dra till Japan. Kosta vad det kosta vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en landslagsjacka som doftar Japan. :)

Patrik Engström sa...

Cédric:

From the very bottom of my heart: I hate you! :)

Tycker du inte synd om den blinde japanske löparen som du lurade av jackan? :)