2008-09-01

Kräftskiva part II

Större delen av helgen spenderades hos Mamma Marikas chefs hem vid Hajstorp i Töreboda. Alla anställda tillsammans med familj var ditbjudna för en redig kräftskiva. Allt var till belåtenhet och vi hade det mycket trevligt. De lokalt inhämtade/tillagade kräftorna var riktigt mäktiga att se (och självfallet äta). Man har ju vant sig vid de små ynkliga importerade kräftorna där man knappt ser skillnad på stjärt och klo. Men de svenska visar verkligen var skåpet skall stå och vissa av dem var så stora att de liknade mindre humrar.

Under fredagen innan avresan hann jag med ett terrängpass i Ängsjös motionsspår. Coach Lamas hade gett mig ett lite lättare pass för att inte slita för mycket sedan tisdagens tävling. Passet bestod av 4x2.5km med generös ståvila (120'', 100'', 80''). Intervallerna genomfördes i progressiv enligt 7:58, 7:46, 7:38 och 7:27. Tyvärr hade jag inte lika tur med vädret då det var attans kallt (11 grader) och spöregn genom hela passet.

I söndags hade jag dessutom fin-besök då Unicorn-Linus styrde kosan till Silverdal och tillsammans körde vi ett trevligt lite längre pass (23km) runt Edsviken. Kul med sällskap och vi hade en hel del att samtala om vilket gjorde att det kändes som om passet var över innan det ens hade börjat. Trots mycket prat snittade vi passet på 4:05 vilket får betraktas som en bra genomkörare.

Inga kommentarer: