2008-09-05

Mulle Meck


Elias går inte på dagis på fredagar varvid barnen och jag kunde ta en välförtjänt sovmorgon på morgonen. Då vi var färdig frukostade så packade vi in oss i bilen och begav oss till Mulle Meck i Järvastaden. Herr Larm hade tipsat om denna trevliga lekplats och eftersom vädret var strålande så passade det bra att rasta barnen utomhus.

För er som inte känner till Mulle Meck så kan den enklast beskrivas som en äventyrlig lekpark baserad på barnboksfiguren Mulle Meck och hans kamrater i Djupforsen. Alla aktiviteter som byggts i lekparken är gjorda för hand och under ledning av Tor Svae, samme man som bland annat byggt de flesta utställningarna på Junibacken. Aktiviteterna innehåller dessutom något slags lärande moment; dels praktiskt och dels genom en mängd kunskapsskyltar.

Barnen sken ikapp med det fina vädret och vi hade alla en trevlig stund. Nu ligger Venla och sussar i sin säng så farsan får lite tid över till att skriva en bloggpost. Senare ikväll beger sig familjen vidare till Sala och landet.