2008-10-15

Genrep med flyt

Igår var det sista genrepet inför Cremona Halvmarathon. På grund av lite olika anledningar kunde jag inte köra passet idag (onsdag) så det blev det bara en återhämtningsdag sedan Hässelbyloppet. Inte helt optimalt men det fick gå ändå. Jag tyckte mig inte ha fått till ett maxlopp på tävlingen i söndags så jag hade på känn att det fanns lite krafter kvar i kroppen.

Värmde upp och rekade samtidigt en hyfsat flack bana runt Silverdal och Tegelhagen. Sedan var det dags för 3x4km i 3:10-fart (12:40 per intervall) med 3 minuters pausjogg mellan intervallerna. Till skillnad från den aviga och kantiga löpningen under Hässelbyloppet i söndags så flöt det på bra under gårdagens pass. Tekniken stämde och jag kunde springa avslappnat under hela passet. Det var således bara att koppla på autopiloten och bränna av intervallerna. Snittpulsen var genomgående låg och fin och mellantiderna enligt plan. Visst, någon sekund extra blev det men jag skyller på lite motlut och framför allt en lite sulig vind. Mellantiderna blev:

1. 12:43.0 (3:10.8)
2. 12:43.5 (3:10.9)
3. 12:42.9 (3:10.7)

Detta var precis det formbesked jag ville ha inför den stundande halvmaran. Tiderna spelar inte så stor roll då det kan diffa lite beroende på banprofil, brist på sällskap och jobbig motvind. Men det jag tar med mig som positivt var hur lätt passet flöt på och att jag kunde springa avslappnat och kontrollerat. Flyt, teknik och fokus kommer bli viktiga detaljer då det jagas sekunder borta i Italien på söndag.´