2008-10-31

Långa pass blir det

Fredag och suligt lång stege står på programmet. Som tur är har Mamma Marika halvdag på jobbet idag så jag hinner ut och köra medan det fortfarande är hyfsat ljust ute. Passet består av uppvärmning i 40 minuter innan stegen tar vid. 3/4/5/6-km i 3:20-fart och 5 minuters pausjogg mellan intervallerna i 4:10-fart.

Totalt är det alltså 18 km som skall plogas i 3:20-fart. Det som gör mig lite orolig är passets totala längd som jag uppskattar landar på 32 km. För mig som normalt sett aldrig kör långpass så är detta en ansenlig mängd och jag hoppas att det finns lite krut kvar i benen mot slutet av passet/intervallerna.

Nåväl, vi får se hur det går. Imorn tar jag en vilodag och sedan väntar ett ännu längre långpass på söndag då Lamas kommenderat ut mig i 2:35. Och trots stora kraftansträngningar så har jag ännu inte lyckats hitta något löpsällskap...