2008-10-08

Långintervaller

Tillbaka på svensk mark och tillbaka till svenskt träningsupplägg. Som jag längtat! I måndags, dagen efter resan hem från Krim, vankades det långa intervaller. Coachen lämnade initialt ett intervallpass som kändes relativt lätt men ändrade sig under natten och kontrade med ett pass av klart brutalare karaktär.

Med stundande Cremona halvmarathon i åtanke så hade Lamas skissat upp 3x7km i 3:15-fart med 3 min ståvila mellan intervallerna. Kroppen var sliten efter konferensresan och jag skall erkänna att jag var mycket osäker på om den skulle palla med detta pass. Första intervallen (om man nu kan säga det om en 7-kilometers-fläng) snittades på 3:16 och andra på 3:18. Så långt tyckte jag att det flöt på hyfsat bra och att jag hade läget under kontroll. Mot slutet av andra intervallen dök Flipp-Flopp-Frida upp från ingenstans i bästa Arwen stil på sin skinande bockstyre-cykel (måste ha varit Skuggfaxe) och gav lite pepp som jag tacksamt mottog. Detta gav mig lite extra krafter vilket verkligen behövdes under tredje intervallen. Under den åkte jag på en del motlut och snittet försämrades till 3:20. Allt som allt snittades de tre intervallerna på 3:18 vilket med tanke på kroppens skick får anses som godkänt. Det var ju trots allt 21km som plogades i denna fart. Kuperingen bland villorna runt Edsviken är ibland lite krävande och jag saknar verkligen flackpartierna runt med Norrmälarstrand och Hammarby sjöstad. Då vi bodde närmare stan gick det att hitta långa flacka partier utan direkta backar. Här i Sollentuna är det tyvärr inte lika lätt och jag harvade runt mina 24 km på samma vägar fram och tillbaka.
Pannben?
Jepp!

Idag var det ett litet annorlunda upplägg på intervallerna. Kortare saker men i högre fart. 2 x 3/2/1km på 9:30/6:12/3:05 med 2 min ståvila mellan intervallerna. Kroppen var om än mer sliten än i måndags då jag gett den dryga 20 km varje dag sedan hemkomsten. Genomled första intervallen och fick sedan lite bättre fart och flyt i löpningen. Utfallet blev 9:25/6:07/3:03 och 9:30/6:12/3:01. Jag lyckades således matcha Lamas skiss men fick slita för tiderna lite mer än jag önskar. Nu minskar jag mängden en aning för att låta kroppen suga upp träningen och sedan blir det full fart under Hässelbyloppet som blir sista tävlingen på svensk mark för den här säsongen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

DU får inte klaga på backarna här omkring. ALLA andra får det men inte DU! Så det så!

Patrik Engström sa...

Sussie:
Du har så rätt så. Backar och höjdmeter är som balsam för själen.

Men då man försöker få till lite intervaller som matchar en flack halvmara i Italien så vore det lite mer likt om det var mindre kuperat.

Anonym sa...

Stygga intervaller som kommer ge payoff x 2 i Italien...

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Låt oss hoppas det, men då måste de gå lite fortare och lite lättare...

Anonym sa...

Underbart att det till och med var en monsterlångintervall jag peppade på, kommer inte ihåg vad ropandet innehöll men säkert nåt om att det såg bra ut. Det gjorde det! Kul att det gav lite krydda åt det tuffa passet. Och ang. mitt färdmedel så har jag ett svagt minne av att du var med och döpte henne efter någon japansk bergstopp... Remember?
/Frida

Unknown sa...

www0927
asics shoes
clarks outlet
pandora charms
fitflops clearance
golden goose
skechers shoes
ferragamo shoes
pandora charms
nike shoes
adidas clothing