2008-10-07

Städare

Idag utspelades följande scen på dagis.

En liten flicka kommer fram till mig, Venla och Elias. Jag håller precis på att lasta ur barnen från babyjoggern. Pappa Patrik är upp-hottad i Asics senaste vinterkollektion bestående av lång-tights, vindjacka och matchande mössa och handskar. Efter lämningen av Elias skall det springas vidare en bit med Venla.

Liten flicka: Hej!
Patrik: Hej på dig!
Liten flicka: Är du Elias pappa?
Patrik: Ja det är jag.
Den lilla flickan tittar på mig med stora ögon
Liten flicka: Ska du städa här?
Pappa Patrik mycket förvånad
Patrik: Nja, jag tror inte det. Varför frågar du det?
Liten flicka: Du har ju sådana kläder på dig.

Så där fick man det svart på vitt. Jag är tydligen ingen löpare utan istället en förklädd städare. Men skall jag vara ärlig har jag nog aldrig sett en städare i tights och vindjacka. Jag mer eller mindre utgår från att flickans föräldrar inte tillhör kategorin löpare. Eller så tillhör de kategorin löpare som väljer att lunka runt i på tok för stora och säckiga bomullsoveraller.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahaaa, vilken skön fråga...!! Härligt - att du inte passade på att städa lite på dagis - du som gillar att ha det kliniskt rent omkring dig (eller minns jag fel?)! Hennes föräldrar kanske tillhör kategorin som städar med tigha, sexiga & glänsande dräkter!?

Anonym sa...

Haha, snacka om att bli ställd! Kanske har hittat en ny målgrupp för Asics kollektioner, ett samarbete med Hemfrid eller så...

Kör hårt! :)

Patrik Engström sa...

Marie:
Kliniskt rent!? Jepp det är trevligt men tyvärr omöjligt med två barn som älskar att skapa oreda kring sig. Du fattar väl hur jag lider mentalt? :)

Och ja, man undrar ju hur flickas föräldrar ser ut då de städar? Kanske kör de med långkalsonger?

Patrik Engström sa...

Berglund:
Haha, jo det vore nåt. Men låt mig förmulrea mig så här: I min kommande kontakt med Asics så tror jag att jag utelämnar denna incident! :)

Dunceor sa...

Tvärtom, jag tror Asics kommer få sig ett gott skratt! =) (under förutsättning att vi pratar Asics Sverige, i Japan hade det väl blivit mass-självmord (ja jag vet du har japanskt blod... ;) )).
Barn är underbara i alla fall =)

Patrik Engström sa...

Dunecor:
Haha, jo i Japan får man nog inte skämta om sådant här. Förmodligen måste hela ledningen begå harakiri om detta komma fram! :)

Anonym sa...

Ha ha ha! Varför har jag inte läst här på länge? Måste läsa ikapp...

Patrik Engström sa...

Karin Cobra:
Hej, det var ett tag sedan, hoppas allt e väl! Tag en kopp kaffe och läs ikapp! :)