2008-11-17

60 min snabbdistans i 3:20

I lördags begav sig familjen till simhallen för lite simträning med Elias och plask och lek för Venla. Barnen verkligen älskar att bada och jag är impad över hur duktiga de är i vattnet. Jag själv var raka motsatsen som ung, skydde vattnet och kylan och bara längtade till bastun där man kunde tina upp. Visst, det blev självfallet en hel del bastande i lördags också. Mina barn är ju trots allt halvfinnar (och en kvarts svensk och kvarts japan) vilket per definition innebär att de gillar att basta. Senare under dagen begav jag mig till Naprapat-Helena för en liten servicegenomgång. Min trampdyna under höger fot har som jag delgett i tidigare posts besvärat mig och Helena masserade, töjde och tänjde tills det kändes klart bättre.

Under söndag var det dags för ett av de sista tyngre förberedelsepassen. På programmet stod uppvärmning i tio minuter och sedan 60 minuter i 3:20-fart (18 km). Coach Lamas hade även angett att jag under detta pass skulle försöka efterlikna kommande tävlingssituation. Alltså så var det start ganska tidigt på morgonen (09:30) och även att testa tilltänkt tävlingsklädsel. Sagt och gjort så masade jag mig moootvilligt upp cirka 08:15 och sedan var tanken att jag snabbt skulle få in lite frukost så jag åtminstone skulle hinna smälta den i knappt en timme. Så blev dock inte fallet eftersom barnen hann vakna före mig och också ville ha sin hunger stillad. Frukosten intogs alltså strax innan nio och 30 minuter senare var jag ombytt och klar för snabbdistansen. Inte helt optimalt och när jag väl tittade ut blev jag lite förfärad. Spöregn, tre plusgrader och snålblåst. Jag själv var iklädd i korta tights, underställ, linne, mössa och vantar.

Nåväl, fram med betongskallen. Bara att gilla läget och ge sig attan på att försöka matcha Coachens program. Benen var ganska pigga till följd av vilan sedan dubbelblocket och Naprapat-Helenas behandling. Flåset likaså under kontroll. Snurrade runt på min bana i Silverdal (3.4 km) som är någorlunda flack och lade merparten av alla 18 kilometer på 3:18 - 3:22. Snittet för snabbdistansen blev 3:20.7 vilket jag med tanke på den tidiga starten, kylan, regnet och blåsten betraktar som ett klart godkänt pass. Snittpulsen låg genomgående på ungefär samma nivå på alla varv vilket indikerade att jag valde en bra ansträngningsnivå som jag säkerligen skulle kunna hålla över en längre distans. Kändes gott för självförtroendet att utan egentlig förberedelse och sparring avverka 18 km i ett tempo som motsvarar lite drygt 1:10.30 på halvmaran.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt pass!!! Ser bra ut inför maran. Vad hade du för snittpuls under passet, och hur stor del är den av maxpuls, eller vad har du för maxpuls. Hur har du räknat ut tröseklpulsen, är det bara erfarenheter. Tänker göra samma sak...

Gissar 2:19-2:23...ähum lite gardering, kör hårt!
Erik

Anonym sa...

Härligt Patrik. Det där ser ju riktigt bra ut. Håll dig nu frisk några dagar till!

Patrik Engström sa...

Erik:
Tack för pepp. Jo jag hoppas kunna harva mig runt maran med hedern i behåll. Snittpulsen var cirka 85%, skulle nog velat ha ner den några slag men jag skyller på kassa yttreförhållanden och framförallt intagandet av en frukost 30 min innan start.

Jag är nog ledsen men jag måste göra dig besviken. 2:19 - 2:23 känns lite tufft. Jag tror om jag får på ett maxrace att jag kan göra ner mot låga 2:22. Men med tanke på debut, avsaknad av långpass samt brist på rutin så är det nog mer sannolikt att det blir mellan 2:25 - 2:28. Om jag nu tar mig i mål. :)

Patrik Engström sa...

Mackan:
Tack! Jepp, att hålla sig frisk och hel är klart prioriterat nu. Försöker vara så lite på dagis vid hämtning och lämning som möjligt. Maken till smittohärd finns inte. Du vet väl att du har ett marapers som är styggare än mitt just nu? :)

Tröskelkungen sa...

shorts oh linne i 3 grader oh regn...Ja, vad säger man. Sometimes a man got to do what a man got to do.
Betongskallen lär ha behövts. Du är inte sugen på inköp av löpband? Det har ju fördelen att man får draghjälpen om man säger så.
Kör hårt i Milano.

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:
Jo löpband e jag extremt sugen på. Vi flyttar till våren/sommaren och då kommer jag ha plats för ett sådant. Det lär bli ett inköp i nästa höst!

Väderprogniserna för maran i Milano på söndag ser värre ut: Minus fyra grader 07:00. Och ja, jag hatar kyla...

Unknown sa...

cheap mlb jerseys
hollister
tory burch outlet online
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
louis vuitton
louis vuitton handbags
hollister canada
ralph lauren outlet
20161215caihuali

jan sa...


نجار ابواب بالرياض نجار ابواب بالرياض
تركيب ستائر بالرياض تركيب ستائر بالرياض
تنظيف مكيفات بالرياض تنظيف مكيفات بالرياض
شركة تنظيف افران الغاز بالرياض شركة تنظيف افران الغاز بالرياض
تركيب اثاث ايكيا بالرياض تركيب اثاث ايكيا بالرياض
تركيب مكيفات بالرياض تركيب مكيفات بالرياض