2008-11-14

Dubbelblock

Så har man genomfört ett så kallat dubbelblock. I sann Swyzak-anda så var det alltså två hyfsat ansträngande pass som stod på programmet igår. Coach Lamas hade plitat ner i träningsskissen: Lunchpass med 30 min i 4:00-fart följt av 35 min i 3:20-fart samt lite nerjogg. Och så samma visa igen på kvällen.

Sagt och gjort. Jag begav mig in till Kungsholmen och lämnade av Venla till Mamma Marika som jobbar där. På torsdagar vallfärdar tydligen hennes jobb till nåt matställe som kör pannkaksbuffé vilken skall vara mäkta populärt. Jag stack då ut på mitt pass och snurrade runt på Kungsholms strand, Kungsbro strand och Norr mälarstrand där det är flackt och fint. Hjärnan var nog ganska laddad inför det snabba partiet så de inledande 30 minuterna i 4:00-fart blev nog mer låga 3:50. De efterföljande 35 minuterna ökade jag sedan farten ner till 3:20 vilket var enligt plan. Snittet för dessa blev 3:20.5 och den totala sträckan för passet exakt 20 km.

Hem, duscha, käka, pyssla lite i hemmet och ladda vidare mot kvällens upprepning av lunchpasset. Vid sextiden kom Marika hem och då var det således dags igen. Ut och värma i 30 minuter. Även här var jag taggad inför den kommande snabbdistansen så jag dammade på lite för hårt. En del kilometer klockades på 3:44 men snittpulsen var dock låg vilket indikerade att jag inte brände onödig energi. Snabbdistansen denna gång varvades runt genom Silverdal, lite mer höjdmeter än runt Kungsholmen. Vädret var även klart kyligare och vinden besvärade vissa partier. Trots detta fortlöpte passet enligt plan och snittet blev även denna gång 3:20.5 men med klart lägre snittpuls på de snabba kilometerna. GPS-klockan visade återigen 20 km vilket innebar att det totalt blev 4 mils löpning denna torsdag där snittfarten blev cirka 3:35. Ingen som helst stumhet i kroppen under passet men under kvällen kändes det att man kombinerat både mängd och snabbhet.

Idag fredag tar jag vila och fokuserar istället på att dela ut nummerlappar till Tömilen på Runner´s Store. Ni kutar väl den tävlingen i helgen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

I sann Lamas-anda är det väl ändå? Bra plogat, lurigast med dom där passen är att fått till tiden för dom...

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Hehe, well Lamas- eller Swyzak-anda. Båda alternativen duger gott. Och tiden ja... Det är inte helt lätt att skaka fram tillfällen för dubbelblock. Tur att man inte 'råkar' ut för dem så ofta.

jan sa...
غسيل خزانات بمكة غسيل خزانات بمكة
غسيل خزانات بجدة غسيل خزانات بجدة
غسيل خزانات بالدمام غسيل خزانات بالدمام
غسيل خزانات بالمدينة المنورة غسيل خزانات بالمدينة المنورة