2008-11-19

Erkännande

Stockholm marathon - årsmodell 2004

Ok, så har det sista förberedelsepasset genomförts. 40 minuter i 3:20-fart. Snittpulsen några slag högre än i söndags då jag faktiskt körde lite längre (60 minuter). Vet inte riktigt varför det blev så men jag misstänker att den bitvis mycket besvärliga vinden bidrog till att pumpen fick jobba aningen mer. Jag följde Lamas skiss nästan exakt och snittade mina 12 kilometer på 3:20.2. Tiderna blev dock aningen ryckiga till följd av vinden men på det hela taget satt tekniken och jag kunde rulla igenom passet.

Så, det drar ihop sig för säsongens sista tävling.
Nu på söndag.
I Milano.
Distansen 42.2 km.
Ja, det är ett marathon.

Jag vet att jag inte varit helt öppen angående detta på bloggen. Jag har medvetet försökt ligga lite lågt då jag har enorm respekt för distansen. Men ni som fölt mina träningposts har säkert kunna läsa lite mellan raderna och klurat ut detta ändå. Ärligt talat vet jag faktiskt inte hur det egentligen gick till då jag anmälde mig till loppet men jag gör det lätt för mig och skyller allt på Coach Lamas.

Så jag skall alltså masa mig runt 42.2 km. Det är nästan så jag måste nypa mig i armen för att begripa det. Känns som om det är typ 32.2 km för långt. Jag är dock enormt peppad och taggad och hoppas kunna få till ett hyfsat race på söndag. Jag har inte taktiken helt klart för mig ännu men det känns som om det kan bli allt mellan 2:22 upp till 2:28. Detta är dock att betrakta som min debut på distansen så vad som helst kan egentligen hända. Visst, jag sprang faktiskt Stockholm Marathon 2004 på 2:40 och det var nog det jobbigaste jag gjort. Hade precis gått med i FK Studenterna då och hade mindre än fem månaders löpträning i ryggen. Med facit i hand skulle jag skippat det loppet, jag var inte tillräckligt förberedd. Nu är jag dock en bättre löpare även om jag normalt sett inte genomför långpass. Nåväl, ner och kuta 42.2 km bland annat för att se och lära. Det blir säkert kul. Kanske inte sista milen.

Osså måste man visst kolhydratsladda.
Och dricka under loppet.
Alltid lär man sig någe nytt.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du är såpass bra grundtränad att du kommer fixa det fint bara du håller dig till planen, får i dig energi och är mentalt med hela distansen. Ska hålla alla tummar jag har till helgen. Ska du nu gå förbi mig persmässigt så får du se till att göra det med besked. :-) Jag har en stark tro på hur snabbt du kan springa och den ligger i linje med dina egen tro. Kör nu hårt och smart så kommer det att gå kanon!

Anonym sa...

Jodå, sista milen är oxå kul....efteråt. Lycka till och spring som vanligt snyggt.

Unknown sa...

42,2 hmmm. Det är jättelångt, du kommer att bli jättetrött efter 30 km. Du kommer inte att rubba 2.22.03 (hoppas jag, vill vara kvar på 3 året ut.)
Men lycka till ändå.

Anonym sa...

Det kommer gå lysande mannen.... Energi under loppet är A och O, gör inte en jag i GBG... =)

Patrik Engström sa...

Mackan:
Tack för pepp. Jo jag hoppas jag kan hålla hyfsad stil baserat på grundträningen även om jag saknar den utpräglade mara-träningen. Den mentalabiten kan bli den avgörnade faktorn. Jag ser det som en stor utmaning att mentalt orka fokusera i knappt 2.5 timmar.

Patrik Engström sa...

Core-Ellinor:
Haha, det ligger nåt i det du skriver. Frågan är om jag kommer att tänka så under sista milen?

Patrik Engström sa...

Jonas:
Hehe, lite psykningar här! Visst för dig är 42.2 km rena uppvärmningen men för oss andra dödliga är det lååångt! Tror inte du behöver vara särskilt orolig för tredjeplatsen på årsstatistiken. Chansen att jag bräcker den tiden är lika stor som att du knäcker mina 30:28 på 10000m. (nu får du lite mot-psykning!)

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Well, vi får se hur jag gör med energi och vätska. Jag drack inget under mina längre distanspass och brukar normalt sett inte svettas så mycket. Men självfallet måste jag fylla på under loppet, fast jag tar det nog i mindre portioner. Det skall även bli sulitg kallt vilket kommer innebära mindre vätskeförlust. Osså nån gel kanske?

Anonym sa...

Lycka till på maran nu! Håller tummarna för att det kommer gå grejt! Bara att kötta de sista milen liksom, hehe.

Btw. Det börjar verkligen hetta till lite nu i säsong 3 av Dexter. Mucho spännande!

Anonym sa...

Det var ju inte så svårt att gissa att det var en mara i sikte. Lycka till!

Patrik Engström sa...

Alf:
Danke Alf! Jo det lär bli att kötta på sista milen.

Och Dexter? Man, han rular verkligen hårt. Precis hur bra som helst!

Patrik Engström sa...

Joey:
Verkligen? Jag hade på känn att du redan luskat ut det! :)

jan sa...
ارخص شركة شحن عفش

نقل عفش من جدة الى مكة نقل عفش من جدة الى مكة
شركة نقل عفش من جدة الى الامارات نقل عفش من جدة الى الامارات
افضل شركة نقل عفش من جدة الى الرياض نقل عفش من جدة الى الرياض
شركة نقل عفش من جدة الى الدمام نقل عفش من جدة الى الدمام
شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة