2008-11-07

Lasersvärd

Det är vid middagsborden de ploppar upp.
De semi-suspekta konversationerna jag har med min son alltså.
Igår vid matbordet:

Elias: Pappa kommer du att skydda mig?
Patrik: Skydda dig? Från vem då?
Elias: Jo, om nån är elak mot mig.
Patrik: Självklart Elias, självklart!
Elias: Även om de har lasersvärd?
Pappa lite förbryllad
Elias: Du vet väl att lasersvärd är jätte farliga?

Och precis där trillade polletten ner. Under eftermiddagen hade Elias frågat mig om jag kände någon skum typ som heter KuiGio. När jag hörde ordet laservärd fattade jag att det måste ju vara QuiGon från Star Wars-filmen han menade. Tur att man kan sin Star Wars-historia. Star Wars verkar annars vara ett återkommande tema på dagis just nu. Känns skrämmande bekant från min egen dagisvistelse. Skönt att vissa saker inte ändrar sig!