2008-11-05

Maskerad

Kapten Krok

Igår var det maskerad på Elias dagis. Då jag gled in där så fullkomligt kryllade det av prinsessor, häxor, Batmans, Spider-mans och poliser. En och annan imponerande dräkt skymtade jag även. Någon stackars mamma eller pappa hade bemödat sig med att sy upp en hel dinosaurdräkt. Fan, jag tror precis alla andra föräldrar som såg den utstyrseln fick ett sting av dåligt samvete. Eller inte. Den kändes extremt överarbetad.

Nåväl, dagen till ära så ikläddes Elias en sjörövarmundering. Mäkta stolt över att få skäggstubb och visa upp sin pickadoll och krok för de andra dagisbarnen. Jag själv smälte bra in tillsammans med alla utklädda barn då jag hade iklätt mig i nya fina Asics vinter-löpkläder. Men det skall nog erkännas att jag i deras och en och annan förälders ögon kunde urskilja deras förvåning över att jag valt en sådan konstig maskeraddräkt.

Det var ju iallafall ingen som den dagen trodde jag var en städare.
Inget ont om städare, men det är ju liksom inte det man vill framstå som då man iklär sig träningskläderna.