2008-11-13

Mycket spel blire

Sack Boy

Det drar så smått ihop sig till jul och det innebär normalt sett att det kryllar av tunga spel-release-titlar. Jag lider som bekant av tungt spelberoende så detta innebär både mumma och panik. Mumma för att det finns så mycket att tugga sig igenom och panik för att det finns så extremt lite tid att avnjuta alla dessa spel.

Efter att ha klarat GTA IV (Grand Theft Auto IV) i början av hösten så har fokus legat på MGS IV (Metal Gear Solid IV). Tyvärr hann jag inte klara det innan nästa anstormning av titlar släpptes. Dryga 85% visar game-mätaren och jag har lovat mig att ta mig samman och klara spelet innan jul.

Nu sitter jag här istället med en stapel spel som måste arbetas igenom. Titlar som Dead Space, Fallout 3, Gears of War 2 och Little Big Planet. Det sistnämnda spelet förtjänar några egna rader för maken till bedårande spel som pulserat på mina hornhinnor kan jag inte minnas. Kombinationen av barnvänligt plattformsspel uppbyggt av fantastisk bandesign med olika material så som papp, kartong och tyg fungerar utmärkt och detta kommer säkerligen klassas som ett av årets klart bästa spel. Att man sedan kan spela upp till 4 spelare samtidigt (läs: jag och Elias) samt att man i ett underbart community kan skapa och dela med sig av egna banor fulländar nästan spelet. Vem skulle tro att Sonys svar på annars väldigt färgstarka och tydliga spelkaraktärer (tänk tex på Nintenods Mario och Link samt Segas Sonic) skulle bli en opersonlig avskalad trasdocka som man som spelare själv får utforma och klä upp?

3 kommentarer:

Tröskelkungen sa...

Va? hinner du med att spela dataspel. Förstår inte hur det funkar. Är det nattetid du spelar eller?

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:
Jo jag är lite konfunderad hur jag egentligen hinner med att spela. Men det är ju så pass kul att man hittar lite luckor. Som gammal inbiten gamer sedan tidigt 80-tal så måste man ju hålla traditionen vid liv. Och du har rätt, många sena kvällar blir det...

jan sa...نقل عفش داخل جدة نقل عفش داخل جدة
دينا نقل عفش جدة دينا نقل عفش جدة
افضل نقل عفش من جدة الى الرياض افضل نقل عفش من جدة الى الرياض
نقل عفش من جدة الى دبي نقل عفش من جدة الى دبي