2008-12-12

Back to the Treadmill

Igår var det dags för veckans andra intervallpass. Bara en återhämtningsdag sedan det bryska uppvaknandet i Sätra hallen så låren var lite stela och tunga. På programmet stod det backintervaller vilka skulle utföras på löpband. Då Marika kom hem från jobbet begav jag mig iväg till Sollentuna simhalls nyöppnade gym. De kunde stoltsera med tre löpband varav alla gick att varva upp till 20 km/h. Tyvärr var två av dessa band tunna och klena (ungefär som undertecknad) vilket fick till följd att de skakade en hel del och till på köpet lät de som jetmotorer då man vred upp farten en aning. Jag hade dock tur och fick tag på det stabila löpbandet och kunde lite överraskande lätt matcha Lamas plan som löd:

5x2000m
1. 3:12, +2%
2. 3:16, +2.5%
3. 3:20, +3%
4. 3:24, +3.5%
5. 3:28, +4%

Pausen mellan intervallerna var 25'' ståvila medan bandet varvades ner och sedan 90'' joggvila i 4:45-fart och slutligen 25'' ståvila då bandet varvades upp.

Passet kunde alltså sammanfattas med fem stycken tvåtusingar med fallande fart men ökande lutning. Jag har inte pressat så mycket backar sedan förberedelserna till Lidingöloppet men förmågan att springa uppför har alltid passat mig så jag brukar gilla dessa pass. Lutningen störde mig inte nämnvärt utan det som var mest ovant var den inledningsvis höga farten. Hur som helst så fick pulsen sig en omgång vilket brukar vara fallet då det stundar backintervaller.