2008-12-29

Bad och intervaller

Fortfarande kvar i Muminland och under helgen rastades alla familjemedlemmar i Helsingfors stora simhall. Mäktig var den och erbjöd många olika pooler. Den Engströmska familjen höll mest till i en stor barnpool med tempurerat vatten på 33 grader. Till och med jag kunde plaska där ett litet tag innan jag var tvungen att bege mig upp och värma mig i en stekhet bastu.

Jag hann även med ett inomhuspass på lördag. Detta var faktiskt första gången jag satte min fot i en inomhushall i Finland. Inträdet var imponerande billigt, endast två ynka euro. Det är lite skillnad mot inträdet i Sätra hallen där det kostar ca 85 balobas att komma in. Jag tror det billiga priset kan förklaras av att Helsingfors stad går in och subventionerar inträdet (kanske något Stockholm stad skulle börja göra?). Hallen var rymlig och hade både innebandy, basket och gym att erbjuda. Dock var takhöjden aningen lägre vilket gjorde att det kändes lite trängre än tex Sätra.

Intervallpasset blev dock ett stort misslyckande. Jag hade misstajmat matintaget så då jag väl påbörjade uppvärmningen klockan 16 hade jag endast ätit frukost. Inte helt bra. Panik åt en Snickers men det gav liksom ingen direkt effekt. Lamas instruktion var en stege enligt: 3x300/400/500/400/300m och en avslutande 800ing. Allt skulle plogas i 32''-fart, dvs 2:40 per km. Pausen var 35'' ståvila och 100m joggvila samt en serievila på 4 minuter. Jag matchade planen ungefär halvvägs innan det sakta bar utför. Vet inte riktigt vad det berodde på men energibrist är nog en stor orsak samt att jag inte hade med mig rätt skor för korta inomusintervaller. Lite spik och ett par DS Racer hade nog varit önskvärt men de ligger hemma och samlar damm. Nåväl, bara att bryta ihop och komma igen. Ett revaschpass är inplanerat imorn.

Trots en vilodag, båtresa till Finland och julfirande lyckades jag skrapa ihop knappa 11 mil vilket får betraktas som lite plåster på såren.