2008-12-14

Lebid dominerar

27 personer röstade på vilken placering Musse skulle få på söndagens Terräng EM i Bryssel och sex av er träffade rätt (jag är den sjunde). Gratz!

Stark och pigg löpning av Musse som på sedvanligt sätt disponerade sitt lopp på ett klokt sätt. Musse visade återigen hur bra han är på utförslöpning och rann ofta ifrån tätgruppen i dessa partier. Mo Farah skruvade dock upp tempot under sista varvet och den enda som då förmådde följa var den urstarke ukrainaren Serhiy Lebid. Farah såg inte så ansträngd ut som Lebid men då det återstod 500m visade Lebid var skåpet skulle stå. Efter en fenomenal avslutning som gjorde Farah till statist tog Lebid hem sin åttonde EM-titel vilket måste betraktas som oerhört imponerande. Lebid har genom åren visat att han behärskar alla typer av lopp och underlag. Spurtvinster, lång-solo-körningar, varmt och kallt väder, torrt och lerigt underlag. Allt verkar passa honom så länge det handlar om terräng. Musse kom in på en klar tredjeplats och besegrade många meriterade löpare som tex fransmannen Bob Tahgri och den nyblivne spanjoren Alemayehu Bezabeh. Kul med ytterligare en mästerskapsmedalj för honom!

8 kommentarer:

Dunceor sa...

Jag röstade på silver här så fick inte riktigt rätt. Jag missade loppet igår då jag körde långpass istället men låter onekligen spännande. Jag undrar när Musse ska gå upp i distans på bana.

Anonym sa...

Det var en imponerande uppvisning av Lebid, trodde han var körd när Mo Farah ökade, då såg han sliten ut... Men som du redan sagt truly impressive, blir det sån där bana till TSM 2009 månne? =)

Tröskelkungen sa...

Alltså den där Lebid. Är han bra även på bana? Vad tävlar han på för distanser då han kör bana?

Patrik Engström sa...

Dunecor:

Jo loppet var verkligen spännande. Jag tror Musse ger 3000m hinder nåt år till innan hans fokus flyttas till marathon. Han har alla förutsättningar för att pressa det svenska rekordet.

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Tänkte exakt samma tanke som du då Mo ryckte. Men Lebids avslutning var fenomenal. Hatten av!

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Lebid är riktigt bra på bana men inte i närheten av så bra som han är i terräng. Han är lite som Magsnus Bergman, extremt optimerade för terräng. Men som sagt, Lebids personbästa på bana är rättbra osså. Eller vad sägs om 3:38 på 1500m, 7:35 på 3000m, 13:10 på 5000m och 28:09 på 10 000m. Se mer på: http://www.iaaf.org/athletes/biographies/country=UKR/athcode=55256/index.html

Unknown sa...

www0927
canada goose outlet
red bottom shoes
ralph lauren
adidas nmd
ralph lauren polo
supreme
supreme clothing
ray ban sunglasses
coach outlet
christian louboutin outlet

sandy sa...


نقل عفش داخل جدة نقل عفش داخل جدة
دينا نقل عفش جدة ارقام دينا نقل عفش جدة
افضل ارخص شركة نقل عفش من جدة الى الرياض اسعار شركة نقل عفش من جدة الى الرياض
ارخص شركة نقل عفش من جدة الى دبي شركة شحن عفش من جدة الى دبي
شركة نقل عفش بالخبر