2008-12-30

Så var det dags igen...

Så där ja!

Nu har man fått vad man förtjänar. Idag är det bröllopsdag och jag inledde firandet med att pipa iväg en liten stund för några fler korta stygga intervaller i Helsinkis inomhushall. Nåt jag bittert skulle få ångra.

Planen denna gång var 3x4x400m där allt skulle pressas i 32''-fart, dvs 64'' per varv och lika lång ståvila. Serievilan var dubbel vila dvs 2:08. Aningen lättare pass än det tidigare och jag sprang snabbare än planen tills jag stack iväg på sista intervallen på andra serien. Och halvägs - popp! Det bara small till i den högra vaden och jag kände direkt att det var riktigt illa. Linkade av och likt en sprinter lade mig ett tag på höjdhoppsmattan innan jag haltade iväg till duschen. Fick tag på en liten kylpåse och lade lite tryck på vaden.

Konsulterade Naprapat-Helena och stack sedan iväg till ett apotek där jag inhandlade några finska pain-killers och bandage. Så nu sitter man här lite halv-hög på smärtstillande och till på köpet en fet bristning i vaden. Bara att stödja sig på benet gör ordentligt ont så det lär nog bli vila i någon dag innan jag måste hitta på nåt sätt att aktivera lungorna.

Så, inomhussäsongen känns lite lagom körd nu. Trist men det är bara att försöka läka ihop vaden och ta tag i träningen så fort som möjligt igen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh så dryyyygt! Mina tankar är hos dig i denna svåra stund. Get well, get well soon!

Anonym sa...

Nah, aw shit... Fan va drygt mannen. Hoppas det reder sig till det bättre snart nog ändå...

Patrik Engström sa...

Laser:

Tack för pepp. Jo nu är jag lagom nere som du säkert förstår... Vet inte riktigt hur jag skall aktivera mig då jag är här heller. Har inte tillgång till trainer eller gym.

Fan!

Lubba hårt imorn i Vallentuna. Lika bra att springa hem skiten eller hur?

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Du skall osså ha tack för pepp, det värmer mäkta även om jag befinner mig på ett rätt mörkt ställe just nu.

Bättre lär det bli, frågan är bara hur lång tid det tar...

Tröskelkungen sa...

Alltid trist med skador som stör. Fasen oxå.
Lider med dig.

Anonym sa...

Fan alltsa, sant dar ar sa jakla trist :( Hoppas du kan komma tillbaka snabbt, och aven for en gangs skull reda ut om det finns nan bakomliggande orsak till dina vadbristningar. Lycka till!

Dunceor sa...

Tråkigt!
Det är bara hoppas på att du snabbt kommer tillbaka och inte får några andra men av det.

Gott nytt år!

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Tack för sympati! Fan, det e lite tungt nu men vaden måste ju repa sig nån gång. Du får bränna av några extra intervaller för mig!

Stay skadefri!

Patrik Engström sa...

Medeldist:

Jo du är nåt på spåren. Jag har länge (stora delar av 2008) försökt komma till rätta med varför mina vader smäller hej vilt. Jag har kört mycket mindre spik då det varit banintervaller. Dessutom kör jag 3x30 tåhävningar på vardera ben/vad efter alla pass (intervallpassen exkluderade). Så jag vet inte varför vaden small som den gjorde i tisdags. Kanske var det pågrund av mycket träning (27 av 28 dagar) men kroppen kändes inte så sliten. Eller så var det pga ej optimala skor, rätt mjuka lätta träningsskor. Jag föredrar tunna mer hårda skor som ger bättre kontakt med underlaget när det skall springas intervaller på bana. Eller så var det bara bortplanen här i Finland. Alltid svårt att tampas med finnarna på deras hemmaplan!

Patrik Engström sa...

Dunecor:

Jepp, låt oss hoppas det. Tack för pepp! Ha en god fortsättning!

Unknown sa...

www1027christian louboutin
jordans
supreme
canada goose outlet
converse trainer
louboutin shoes
ugg outlet
true religion jeans
canada goose jacket
ralph lauren polosandy sa...


مكافحة حشرات بالرياض
شركة مكافحة حشرات