2008-12-10

Säsongspremiär

Igår var det säsongspremiär för inomhusintervaller i Sätra hallen. Som väntat blev det ett slitigt och hårt uppvaknande. Man blev plågsamt medveten om skillnaden mellan att köra intervaller strax under tröskelfart mot korta snabba intervaller med mjölksyra upp till öronen.

På programmet stod en stege enligt 2x400/600/800/600/400m där allt skulle plogas i 2:50-fart, dvs 34'' per varv. Pausen mellan intervallerna var kort ståvila i knappa 30 sekunder och sedan jogg 100m. Serievilan mellan stegarna var 3 minuter och sedan skulle hela passet avslutas med en 1200ing i samma fart som intervallerna. Vid min sida hade jag Grodlårs-Cedden och Flanell-Hannes som även de gjorde inomhuspremiär. För min egen del så matchade jag (eller låg tom aningen under) Coach Lamas plan under första stegen. Under andra hälften på den avslutande stegen blev det dock ruskigt tungt och jag hamnade aningen över målfarten. Inför den avslutande 1200ingen kände jag att det inte skulle gå att pressa 34'' per varv varvid jag ställde om siktet och kom in på 3:35, dvs strax under 36''. Det märktes under passet att tekniken inte fungerade fullt ut och att det på sina håll blev lite kantig löpning. Med lite bättre flyt och avslappnad löpning så kommer det säkerligen gå att behålla eller öka målfarten genom hela passet.

Vaknade upp idag arg som ett bi med siktet inställt på revansch. Platsen för detta kommer bli Sollentunas nyöppnade simhall och deras löpband. Där skall det dammas på av som bara attan enligt ett backpass som Lamas skissat upp. Enda trösten efter gårdagens tuffa premiär var att jag, efter att ha konsulterat träningsdagboken, kunde konstatera att det faktiskt gick ännu trögare i fjol vid säsongspremiären. Inte mycket till tröst men ändå något.

2 kommentarer:

Tröskelkungen sa...

Ett intressant pass med korta sträckor och kort vila. Något värre än de 15 x 400 meter med 30s vila som jag testat på vinterns banpass då det är VO2 max dags.

2.50 säger du.... Hur skulle du säga att den farten är jämfört med ditt VO2 max? på eller strax snabbare än VO2 max?

Vad är syftet med passet? Mycket tid på VO2 max fart men med låg syra eller är det något annat?

Jag är bara genuint intresserad och vill lära mig.

sandy sa...

ارخص شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى جدة ارخص شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى جدة
ارخص شركة شحن عفش من الرياض لمصر ارخص شركة شحن عفش من الرياض لمصر
ارخص ارخص شركة نقل اثاث بالدمام ارخص شركة نقل اثاث بالدمام