2008-12-17

Stege modell 2

Igår var det återigen dags att kuta snabbt i Sätra hallen. Jag fick fint sällskap i form av Grodlårs-Cedden, Flanell-Hannes och Kocken-Werner. Även denna gång var det en stege som stod på programmet fast med några modifikationer mot förra veckan. Kort och gott skulle stegen springas i snabbare tempo men aningen kortare distans per intervall och lite mer generös vila.

För min del var stegen 2x300/500/700/500/300m där farten var satt till 33'' per 200ing, dvs 2:45-fart. Mellan intervallerna var det 48'' ståvila följt av 100m joggvila på ca 30''. Serievilan var satt till 4 minuter. Efter de två stegarna väntade även en 1000ing i samma fart dvs 2:45.

Vi hjälptes åt och växeldrog varandra genom stegarna och lyckades matcha planen ganska bra. Någon gick lite för snabbt och någon lite långsamt, dock hela tiden inom rimlig 'felmarginal'. Stora skillnaden denna gång mot förra veckan var att tekniken satt bättre och att jag trots den högre farten kunde springa mer avslappnat. Sakta men säkert känns det som om teknik och flyt infinner sig. Den sista tusingen gick dock lite för långsamt (2:48 istället för 2:45) och var väl egentligen enda smolket i bägaren under gårdagens pass. Men jag skyller på att jag inte körde med spik. Att beta av en tusing under 2:50 utan spik är inte helt lätt. Spikarna ger bättre grepp och klart bättre frånskjut vilket man har nytta av i högre farter. Nåväl, jag valde att vila spikarna så att vaderna inte grinade för mycket. Som ni kanske vet har jag två Sveriges kanske tre svagaste vader och ville inte belasta dem i onödan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har du hittat strumpan eller har tomten snott den för att hänga på spiskransen?

Dunceor sa...

Jag läste först "jag har tre av sveriges svagaste vader" och blev lite förvirrad innan jag läste igen =)

Låter som bra fart annars =)

Patrik Engström sa...

Sussei:

Jugge-maffian har intagit Sätra hallen och snor våra svettiga illa luktande strumpor. Det är ett faktum.

Och nej, jag har inte hittar sockan...

Patrik Engström sa...

Dunecor:

Haha, well det vore väl nåt att ha tre av Sveriges svagaste vader! :)

sandy sa...


https://www.bfirstseo.com/شركة-نقل-عفش-من-جدة-الى-الرياض/
https://www.bfirstseo.com/شركة-نقل-عفش-من-جدة-الى-الدمام/
https://www.bfirstseo.com/شركة-نقل-عفش-من-جدة-الى-المدينة-المنورة/