2008-12-25

Yet Another Christmas

Så har julafton passerat.

Den var intensiv, lite små-stressig och alldeles alldeles underbar. Hemma hos Mamma Marikas föräldrar samlades merparten av den finska släkten och vi åt, drack och hade det mycket trevligt. Klappar delades ut hejvilt och barnen frodades precis som barn sig bör under juletid. Pricken över i blev det sköna distanspasset i närområdet strax innan julbordet.

Elias, Venla samt deras två kusiner Kaapo och Paavo gjorde stor grand-slam då de kammade hem 99% av alla klappar. Då dunsten med omslagspapper var avgjord hade Elias kammat hem Lego Star Wars (till Pappa Patriks stora förtjusning), en Batman-dräkt (till Pappa Patriks förtjusning - och ja, jag testade självklart den), en polis-action-station, Bamse badrock, julalbum och sängkläder och ännu mer lego. Venla i sin tur tyckte iofs det var mest kul att riva omslagspapper men kunde ändå i sann genusbetingad anda inkassera spis, servis, lek-matvaror, kassaapparat, ett gäng klänningar och en docka. Phew!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad fick du för julklappar dårå?

Hehe, Sudden sprang ej tusingar, Om så vore fallet så skulle det krävas en totalrenovering av komplexet.

Bambi kan bli svårsignad. Hon var förste förlorare i V-ås i somras på det blåa bandet, so to speak.

Tröskelkungen sa...

Finns det bilder på Patrik Engström i Batmandräkten? Storlek 6 år eller? Nåt att springa i på Stockholmsmaran? Tror inte någon superhjälte varit under 2.30 på Stockholmmarathon ännu....

God Jul på er oxå!

Anonym sa...

Du ska alltså uppmuntra din dotter till att handla mat, laga mat och ha på sig klänning? Starkt att bryta mot de traditonella strukturerna! :)

Patrik Engström sa...

Alf:

Min bästa (och enda?) julklapp kom två dagarn innan julafton. Kan dock inte redogöra för den ännu. Du får hålla dig till tåls någon vecka! :)

Annars tröstköpte jag till mig själv en kavaj i jack-stil-material i den allmänna julruschen i Helsingfors dagen innan julafton. Osså fick jag ju förstås ett par inlägg till löpskorna då jag har ont i höger trampdyna. De blir klara efter årssikftet.

Signa Bambi ändå. Vill hon skära bandet först av alla nästa år får man fan göra lite uppoffringar!

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Nja, några bilder på mig i Batmandräkt finns inte. Åtminstone inte för den offentliga webben! :)

Men du har rätt, storleken var 5-6 år och således aningen för stor för min son som snart skall fylla fem.

Har dock lovat att jag innan jag lägger av skall springa ett lopp utklädd till Stålmannen. Mitt alias på webben brukar vara Clark Kent så det passar ju bra. Vore kul att jaga någon stackars G-Kenyan med en stålmannendräkt. Men det lär dock inte bli på en mara, snarare ett 10km-lopp!

Patrik Engström sa...

Laser:

Jo det är faktiskt nästan tragiskt. Men jag fattar inte riktigt hur det går till. På Öppna förskolan där det finns massor av leksaker både för killar och tjejer så dras hon som en magnet till just spisen och tallrikarna. Följdaktligen var det sådana leksaker vi främst tittade på då vi handlade. Vad gäller kill-prylar har hon det rätt gott ställt hemma hos oss då Elias har en del att stoltsera med.

Nåväl, det viktiga är inte med vilka leksaker hon leker med. Bara hon gör milen under 30...

Anonym sa...

haha milen under 30... eller jaha hon ska klara att springa en mil innan hon är 30år :P
Dra ut ungarna i skogen vettja där leker man bäst och jämställt!
Gott nytt ÅR!!!!
//yo

pegman sa...

Hej, Patrik!
Tänkte kolla med om du har varit i den här hemsida, där finns många bilder på dig från olika tävlingar. bifogar länken om du inte har: http://picasaweb.google.com/windestamfoto

MVH: pegman

Patrik Engström sa...

Yo:

Haha, jo du vet väl bäst hur barn frodas och fostras ute i naturen?! :)

Ha det über gutt i Kenya-land så hörs vi när du kommer tillbaka hem till kalla Sverige.

Patrik Engström sa...

Pegman:

Tack för tipset men jag har hängt på Herr Windestams fotosida många ggr. Han är en god vän till mig och varit med på många av de resor jag gjort utomlands för några lopp. Han är sambo med Enhörnas Hanna Jonsson och halkade in på fotovägen på så sätt. Det är rätt grymma bilder han tar och några av dessa har publicerats på tex friidrott.se. Jag brukar nämna honom som fotograf på de bilder han tagit som jag publicerar här på min blogg. Senast var vi förbi en sväng i Cremona och drack lite kaffe:

http://patrik.familyengstrom.com/2008/10/cremona-halfmarathon.html

pegman sa...

Det är alltid bra och ha en sån vän, bra sida och fina bilder.
Bra sprunget på maran! ska du springa Stockholmsmaran? du behöver inte svara om du vill ligga låg med det! MVH: pegman

Patrik Engström sa...

Pegman:

Jo jag tackar mig mycket lycklig för att han nyper några kort då man kutar. Det är fantastiskt kul att minnas de olika loppen med alla de bilder han tagit. Karln skall verkligen ha creds!

Stockholm marathon måste det nog bli nåt år. Mest för att få lite creds hos den närmsta bekantskaps-kretsen. De fattar bara Stockholm Marathon, Midnattsloppet och Göteborgsvarvet. Har man inga placeringar därifrån är man inte mycket värd! ;)

Och det där med att kapa några sekunder på 10000m-perset är ju tydligen bara att ta några kliv till lite snabbare så är det ju gjort! :)

Det lär dock inte bli Stockholm detta eller nästa år. Så länge jag utvecklas på bana ligger fokus där (primärt på 10 000m). Sedan ligger Stockholm även illa till med tanke på övriga utomhus/ban-säsongen. Förberedelser till maran sabbar möjligheterna till goda tider på några lopp och sedan är större delen av sommaren i riskzonen också då återhämtningen från maran tar längre tid...

Men det skall erkännas att lite sugen är man. Enda chansen jag har att någon gång mot förmodan komma hem med ett SM-tecken runt halsen är på just denna distans då konkurrensen är klart mycket sämre än den är på 1500, 3000, 5000 och 10 000m. Så drömma kan man väl få göra ett litet tag till! :)