2009-01-22

Back to da Roots

För att citera en viss Ozzy: Mamma, I'm coming home.

På grund av allsköna avbrott i det normala vardagslivet (vadbristningar x 2, febersjuka familjemedlemmar och försenad inskolning) så har jag glömt att delge er en, åtminstone för mig, god nyhet.

Varje år genomför mitt jobb en konferensresa till något lagom exotiskt resmål där vi under cirka en vecka konfererar (surprise!), umgås, äter gott, bor som kungar och hinner bocka av några turistmål. Jag gillar mitt jobb och det är ingen hemlighet att jag gillar dessa minst sagt generösa resor. Allt är betalt och håller nästan alltid högsta möjliga standard. Tack, tack, gratis är gott. Genom åren på jobbet har vi besökt (i kronologisk ordning - ni kan säkert lista ut var IT-bubblan sprack): Mexico (Cancun) & Belize, Island, Estland, Mallorca, Vietnam, Costa Rica, Kenya och så förra årets resmål Krim.

Den som ansvarar och arrangerar dessa resor är självfallet min chef. Chefen är berest som få och har besökt alla möjliga skumma platser runt om på jorden. Men, hör och häpna, han har aldrig besökt Japan som enligt mig (som är halv-japan) är ländernas land. Konsekvent har jag målmedvetet likt en långdistanslöpare genom alla år lobbat, tjatat och lite små-trackat honom för detta faktum.

Så två dagar innan julafton blir jag uppringd av chefen som frågar om jag kan bevara en hemlighet. Vad svarar man på detta? Jo självfallet, försöka kan man ju iallafall! Jobbet firar 25års jubileum detta år och då ville chefen självfallet fira detta med en magnifik konferensresa och vad kunde då passa bättre än att göra det med en tripp till Japan. Yes! That's right! År av slit lönar sig tillslut. Resan tillkännagavs på ett företagsmöte för några veckor sedan och mottogs som ni säkert förstår med muntra miner. Så i oktober kommer jag äntligen får fara tillbaka till Japan igen (senast var 2005). För mig blir det tionde gången jag sätter mina tassar på japansk mark. Tiden innan avresan lär bli nog så stressig. Först skall Lidingöloppet plogas på 1:45 och sedan väntar en liten nätt flytt också. Men men... Jag är vrål-peppad och kan liksom inte riktigt tänka på nåt annat just nu.

Banzai!

5 kommentarer:

Dunceor sa...

Roligt! Japan är helt klart ett land jag vill besöka. Inte minst för chansen att shoppa alla coola lättviktsskor de har =)

Som turist, vart tycker du man ska åka? Ska man ta sig an Tokyo eller finns det något bättre som introduktions-vecka till Japan?

Patrik Engström sa...

Dunecor:

Behåll den där tanken om att åka till Japan. Jag tror inte du blir besviken när du väl tar dig dit!

Som turist är det väl några ställen man bör besöka. Du skall absolut se till att ha några dagar i Tokyo. Även om man inte är så intresserad av stor-städer så är trots allt Tokyo ett myller av hus och människor på alldeles för liten yta vilket kan vara rätt häftigt att uppleva. Lite som en kokande gryta men samtidigt lugnt, städat och nästan fritt från klotter och kriminalitet (om vi bortser från den organiserade brottsligheten).

Sedan skall man nog köpa ett railway-pass vilket ger dig möjlighhet att under ex en vecka åka fritt i landet med deras snabbtåg Shinkansen. Se till att besöka Kyoto (gamla huvudstaden med bla geisha-distriketet Gion), Nara, Hakone och kanske Hiroshima med deras atombombsmuseum.

Åk redan nu till sommaren! :)

Anonym sa...

Fasen vad najs.. tionde gången alltså, shit du bräcker mig tom!!

När jag räknar efter så får jag det "bara" till nio resor för min del.. 81, 84, 87, 90, 93, 97, 99, 01 och 06.

Patrik Engström sa...

Den andra halvjapanen:

Well, vad är det jag läser!? En till halvjapan? Kul med en frände, vi växer ju inte på träd här i Svedala.

Jag är säker på att antalet japanresor är nio men kan banne mig inte riktigt komma ihåg alla årtal (måste kolla med mina föräldrar). Jag minns faktiskt bra de fyra senate: 1997, 2000, 2003 och 2005. Osså förstås kommande resa 2009! :)

Unknown sa...

www1027
vibram five fingers
christian louboutin outlet
tory burch outlet
mbt shoes
moncler outlet
ray ban sunglasses
nike outlet
skechers shoes
superdry uk
champion sportswear