2009-01-13

Bra pass, dålig vad

Ok, så var det dags igen. Pressade nog lite för hårt och lite för tidigt igår på löpbandet så jag fick ett litet återfall med vad-helvetet. Kan den inte bara lämna mig i fred och låta mig få träna obehindrat?

Nåväl, börjar bli van vid detta nu så det blir lugn distans ett par dagar till nu. Jag hade tänkt köra intervaller på torsdag eller fredag men det blir nog walk-over då.

Men åter tillbaka till gårdagens pass. Lamas hade ordinerat 8x1000m i fallande fart men stigande lutning enligt: 2x1000m 3:05 i 2%, 2x1000m 3:09 i 2.5%, 2x1000m 3:13 i 3% och 2x1000m 3:17 i 3.5%. Vilan var ståvila i 15'' då bandet varvades ner och sedan joggvila i 30'' på 4:30-fart och sedan stod jag kvar på bandet då jag under 10'' varvade upp det till angiven lutning och fart. Lamas hade egentligen sagt 45'' joggilva men det lyckades jag förtränga och hedrade mig själv med att kapa 15''. Halvvägs kändes allt lugnt och kontrollerat men sedan blev det tyngre. Höll dock ihop det bra och hade inga problem att fullfölja passet trots hög snittpuls på de avslutande intervallerna. Under mitten av sista tusingen kände jag en initial smärta i vaden och insåg att jag slagit upp skadan igen. Vid det laget hade reptilhjärnan fullkomlig makt över mitt förstånd så att bryta passet på slutet av sista intervallen fanns (tyvärr) inte på världskartan. Så, in i duschen och duscha kallt på vaden och sedan hem i hast för att lägga tryck.

Från och med nu har jag alltid med mig ett bandage i träningsväskan.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du börjar bli gubbe.... vilket innebär att man måste käka magnesium (finns på apoteket)för att vaderna ska hålla. Sedan jag började har mina vader hållit....(Skulle kanske inte avslöja detta)

Anonym sa...

Men va fan... Va trist...

Patrik Engström sa...

Jonas:

Ok, skall testa det.
Jag gubbe? Men vad är du då? Du är ju äldre än mig! :)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Well, vad-shit happens...

Tröskelkungen sa...

Aj som fan,
Kanske har Jonas rätt i att det kan vara "gubbvad" som det så vackert heter? Funkar magnesium alltså...skall testa det jag med.

Anonym sa...

Gubbvad ja haha, jag äter också magnesium eftersom jag är skrockfull och det verkar funka. Hade ju tidigare också problem med ena vaden under längre tid, och trodde jag drabbats av muskelbristning. Det visade sig vara en kronisk överbelstningsskada (fanns inga indikationer på tidigare muskelbristningar på den magnetröntgen jag hade turen att få). Hård massage och ett antal behandlingar med stötvåg löste problemet. Min teori är att det fanns någon liten punkt inne i vaden där muskelfiberna låg kors och tvärs som skapade en lokal svaghet i muskeln som gjorde att man överbelastade den lätt. Då måste man in röra runt där lite så att fibrerna hamnar rätt och full styrka återfås.

Anonym sa...

Det där med reptilhjärnan känner jag igen. I mitt fall var det ett långpass i mellandagarna som ställde till det. Eftersom jag hade bestämt mig för att springa 30 så går det ju inte att bryta vid 29 när mitt knä säger ifrån. Och nu sitter man på trainern och tittar på gamla Seinfeld avsnitt igen...

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Tja, man kanske har drabbats av gubbvad. Jag fyller ju iofs 32 men har bara hållit på med löpning i lite drygt fem år... Hur som helst vet jag inte om magnesium är vägen att gå. Jag tror mer på rehabövningar (tåhävningar mm) även om det är trist som attan.

Patrik Engström sa...

Medeldist:

Tack för info! Jag skall be min naprapat kika lite på detta nästa gång jag träffar henne. Hon börjar liksom jag bli ganska van vid mina vadbristningar. ;)

Patrik Engström sa...

Per:

Well, ibland är reptilhjärnan inte bra att ha men för det mesta kan det vara en bra kamrat. Att dra på en ordentlig spurt mot värste konkurrenten står mycket och faller på vilket humör reptilhjärnan är på. Och sedan förmågan att utestänga smärtan och bryttankarna när det börjar svida på i kroppen under ett hårt träningspass eller tävling.

Unknown sa...

20170825 leilei3915
mulberry handbags
adidas yeezy shoes
pandora outlet
mlb jerseys
valentino outlet store
ray ban sunglasses
ugg outlet
polo ralph lauren
oakley sunglasses
coach factory outlet