2009-01-12

Inskolning

Idag var det premiär för Venla på dagis då inskolningen började. Venla verkade ta det hela med en klackspark men väl på plats på dagis så greps både hon och de övriga barnen av stundens allvar och tyckte nog det var ganska bra att någon förälder hade följt med dem.

Då den första presentationen var avklarad så började barnen tina upp lite och blev sedan nyfikna på både dagisfröknar, omgivning och dess leksaker. Dagisgruppen består av 12 barn i åldern 1 - 1.5 år. Det som är lite märkligt är att det är nio tjejer och bara tre killar (inte direkt som könsfördelningen var på datateknik vid KTH). Herr Larms son Melker som blir dagiskamrat med Venla kommer få det bra. Iallafall så länge de två andra killarna är närvarande. Blir de sjuka får han nog släppa Batman-tankarna och iklä sig en prinsessdräkt för att lättare smälta in i gruppen!

Under helgen så stack familjen iväg och simmade i Sollentunas nyrenoverade simhall. Jag hann hasta mig igenom 6x1000m på ett av deras band i stigande fart 3:30 ner till 3:22. Vaden svarade på bra och jag led lite av tristess och skruvade därför upp bandet till 3:00 på sista tusingen för att få smaka på lite högre pulsvärden. Tekniken satt bra men snittpulsen aningen högre än tidigare vilket är förståeligt då jag inte kunnat pressa så mycket kvalité sedan vaden pajakde. Under passet invigde jag även mina nya Hyper Speed 3-pjuck och var mycket nöjd med dem. Största skillnaden i löpkänsla mot DS Racer är att Hyper Speed 3 kändes mer dämpad framtill vilket kan vara utmärkt på exempelvis en halvmara eller mara på asfalt. Vikten skiljer dem inte så mycket åt. I min storlek (43) väger DS Racer in på 210g och Hyper Speed är aningen lättare, 200g. Inte Piranha-vikt (130g) men ändå lätt och ledigt. På bana där man vill ha god kontakt med underlaget för närvarokänslan så är nog trots allt DS Racer att föredra då den är tunnare framtill.

Men nu är det ny vecka och nya tag och jag har ett flertal hårdare pass inplanerade. Skall bli mumma!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad skönt att se att vaden verkar tåla lite belastning!

Anonym sa...

Kan bara hålla med Mackans kommentar... Blire d rentav Sätra imorrn kväll för dig?

Anonym sa...

(ett ljusår senare) Jo det var mig som du och Larm sprang ihop med före jul, hade maskerat mig i mina fulaste och mest omatchande löparkläder ;-) Kul att läsa att svage vaden har skärp till sig igen, Ztormen berättade igår att du återigen jämt och ständigt (mycket oftare än vad jag gör) kutar förbi utanför hans köksfönster så det tog jag som ett gott tecken :) Ang. Tegelhagen-spåret så föreslår jag 1.32 km. Vad säger du om det?

Anonym sa...

Floppis,

Jag har mätt upp tegelhagen spåret till 1,30 med min Garmin 405. Känns ju som att vi ligger inom felmarginlen med våra mätningar.

Herr larm

Patrik Engström sa...

Mackan:

Well, vad kan jag säga? Man skall inte ropa hej... Eller kast sten i glashus! ;)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Hehe, nä men ett pass på bandet blev det (tyvärr!). :)

Patrik Engström sa...

Floppis:

Ah, kul då kan jag göra ett mentalt avslut i rörande vem löparen var som jag och Herr Larm sprang på!

Den svage vaden däremot fortsätter bråka. Men jag vägrar ge den övertaget. Den bråka med mig jag bråka med den.

1.32 kan nog stämma. Du gör väl varvet på ca tre blankt?

Patrik Engström sa...

Herr Larm:

Bra, nästa fråga som dyker upp i min skall då jag fått höra att du mätt upp den är hur många höjdmeter varvet består av...

Unknown sa...

20170825 leilei3915
mulberry handbags
adidas yeezy shoes
pandora outlet
mlb jerseys
valentino outlet store
ray ban sunglasses
ugg outlet
polo ralph lauren
oakley sunglasses
coach factory outlet

Unknown sa...

adidas superstar UK
nike polo
true religion jeans
nike air force 1
adidas superstar
longchamp bags
adidas ultra boost
asics running shoes
yeezy
irving shoes