2009-01-30

Morgonlöp

Vi har en klockradio som står vid sängkanten. Den gör ett tacksamt förtjänstfullt arbete med att agera alarm när det är dags att kliva upp. Vad som är mindre bra är att barnen gillar att pilla och mecka med den. Glömmer man besiktiga klockan innan läggdags kan det bli som i morse då jag vaknade upp till en för mig okänd radiostation på en maxad volym. Senast jag hade en sådan maxpuls var nog vid målgång på ALJ-Open. Inte riktigt det stillsamma uppvaknandet jag föredrar.

Hur som helst så stod jag 07:20 jag utanför huset yr och frusen. Mörker och nån minus grad. Tragik på högnivå. Gillar inte tidiga morgonar kombinerat med löpning. Spände på ryggan med ombyteskläder och satte benen i rullning. Första fem minuter var tunga och tankarna gled iväg till Swyzaks morgonskalle. Han tuggar dessa tidiga morgonpass med rotmos och taggtråd. Blev arg och avundsjuk. Arg på mig själv för ömkligheten och avundsjuk på Swyzak förmåga att pressa mängd tidigt på morgonen. Sedan lättade det dock på och passet kunde summeras in på 7.71 km med snittfarten 4:18 vilket med tanke på det hala underlaget får betraktas som ok. Det jobbigaste var nog att köra passet på helt tom mage, något jag inte är riktigt van vid.

Idag fredag.
Om jag orkar hålla ögonen öppna efter 22 så skall jag spela tv-spel.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Att vara vaken efter 22-tiden på en fredag är en bedrift värd all cred...

Anonym sa...

07.20 vad är det??? Palla med mig på en runda på 12km 05,30 :) det är att vara tufflöpare ;)
Men ja håller med, Gud vad jag längtar efter sommar!!!

Anonym sa...

Du var ju vaken 23.51. Men löpning vid tvåtiden på natten är ju helt OK, däremot är swyzzes och Yoies arla morgonpass vid fem-sexsnåret obegripliga.

Jag säger som din son vid upptäckten att det kan vara mörkt när man tvingas vakna tidigare än annars. Vi har sovit bort hela den och det är kväll!

Anonym sa...

Med tanke på tidigare inlägg om skor; har du sett att Asics släppt en Piranha SP2? Det är alltså en efterföljare till de röd-vita som jag förstått att du tävlat en hel del i.
Kolla här: http://www.runningwarehouse.com/viewlargeshoe.html?pcode=APRNH2

Tröskelkungen sa...

He he, Skönt att se att fler har det tungt att springa tidigt på morgonen. Min kropp är riktigt riktigt trög under de få gånger jag ger mig på morgonpass. Får inte upp farten liksom. Har funderat på att använda löpband på morgonpassen för att kunna bestämma farten via knapptryckningar då det är svårt att öka farten bara av sig själv....

pegman sa...

Starkt jobbat!

Tröskelkungen sa...

För övrigt har du en utmaning i form av ett gäng frågor. Hänvisar till min blogg. Hoppas du har lust att besvara dem.

Anonym sa...

7.20... Så är man redan på jobbet efter det att han har sprungit sina 10 km...
Kommer ner till Sthlm den 10/2 så då räknar jag med att man får lite träningssällskap på kvällen.

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jepp, det kräver sin man för att klara av det!

Patrik Engström sa...

Yoie:

Yo! Påminn mig om att aldrig sticka ut på tidigt morgonpass med dig när du snart blir Sollentunabo! :)

Patrik Engström sa...

LN:

Du vet väl att jag gjorde en Lamas under söndagen när jag tillslut strax innan 21 lyckades pallra mig upp ur sängen efter en dunst med kräksjukan? Då jag klev upp var det redan mörkt ute.

Patrik Engström sa...

Gustav:

Tack för tips och länk. Jag blev även informerad om att Asics i USA (och Japan?) släppt en version 2 av deras Pirahna. Känns minst sagt lite bittert att de får en förbättrad version medan vi i Svedala blir av med den helt och hållet. Skall kolla upp med Asics om de inte kan beställa hem den till oss stackare som tillber den likt Cola.

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Jag har fatktiskt tänkt exakt samma sak som dig, köra lite morgonpass på band bara så att bandet liksom får släpa fram en i givet tempo. Men en annan vits med morgonpassen nu är att spara lite tid genom att dels mata kroppen med några kilometer och dessutom ta sig till jobbet. Allt för att få ihop tiden med jobb, träning och familj.

Patrik Engström sa...

Pegman:

Tack för pepp. Morgonpassen sliten verkligen ut mig! ;)

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Ah, jag såg det! Svar kommer i eftermiddag.

Patrik Engström sa...

Jonas:

Låter gott! Vad säger du om lite inomhusintervaller i 2:50-fart i Sätra hallen? Se till att hinna mata kroppen med goda kilometer på konfresan i Paris.