2009-01-19

Speaker

I helgen var det Studenternas tävling Vinthundsvintern som gick av stapeln. Ursprungsplanen var givetvis att själv springa 3000m eller 5000m men eftersom jag begåvats med en så sjukt klen vad så fick jag istället rycka in och assistera Coach Lamas som speaker.

Att vara speaker var väldigt kul men samtidigt svårt. När det gäller damer och herrar på medel- och långdistans har jag bra koll på hur de ser ut, deras klubbtillhörighet och personbästan. Men när det gäller pojkar 13 år på distansen 200m så blir det betydligt knepigare. Inte blir det lättare av att ett sådant lopp typ är över innan man lärt sig känna igen löparna till utseendet. Ofta infann sig även situationen att någon i fältet sprintar på ordentligt i början varvid man då utbrister att Kalle Kula har kommandot i loppet. Sedan går de i bortre kurvan och tre sekunder senare tvingas man rätta sig själv då man konstaterar att Kalle Kula inte alls har kommandot längre. Han har tvärsprängt sig och ligger nu sist när övriga löpare gör upp om segern på upploppet. Nä, betydligt roligare (och enklare) var det på de lite längre distanserna där man även har möjlighet att serva löparna med varv- och kilometertider.

För min egen del börjar vaden närma sig dugligt skick. Jag fick ihop nästan nio mils löpning under förra veckan där kvalitetsinslagen dock genomfördes på cykel/trainer. Idag är det en ny cykel-stege som står på programmet. Om man tillber vad-gudarna riktigt flitigt så kanske man kan påbörja lite löpintervaller i terrängen mot slutet av veckan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hur tänkte du när du satte på "Längesen vi sågs" innan mitt lopp i lördags? Var det verkligen den mest peppande kent-låten du kunde hitta? Hade jag fått "400 slag", "Noll" eller "Dom som försvann" hade det blivit sub8:45. Lätt.

Patrik Engström sa...

Laser:

Det var ett enkelt val. I den digra (?) skivsamlingen fanns endast en skiva med Kent, singeln för Saker man ser. Den låten hade precis spelats och de övriga två låtarna som man kunde välja mellan var December (som är en bra men lugn låt) och Länge sen vi sågs. Så vad säger du? Vad hade du valt!? ;)

Bra lubbat, men det är några sekunder kvar till 7:59! :)

Anonym sa...

Ok, med de knapphändiga förutsättningarna är du förlåten.

Raggarn, Käck och Walleräng ska springa sub8 på lördag på Bosön men tyvärr ska jag bort i helgen. Annars hade det varit nåt. Typ.

Patrik Engström sa...

Laser:

Raggarn ja.
Käck och Walleräng nej.

Tror iofs inte ens Raggarn mäktar med sub 8 i ett renodlat svenskt heat. Han måste ha ett brett internationellt heat där folk plogar åt honom. I detta racet blir det säkerligen han som får stå för mestadelen av farthållningen.

Och om jag hade haft hela Kent-samlingen tillhands under Vinthundsvintern så hade mitt val varit solklart:

Vinter02.
Den bästa Kent låten till följd av Utan dina andetag och December.

Anonym sa...

Skoooog ska ploga i 2000m åt pojkarna så farthållning kommer finnas.

Om man nu måste välja en favoritlåt så säger jag '747' tätt följd av 'Den döda vinkeln' och 'Socker'. Men det är hårt i toppen, finns ungefär 100 st bubblare.

Anonym sa...

Även jag var lite fundersam över något låtval där under min uppvärmning, annars tycker jag att du skötte dig bra!

Patrik Engström sa...

Laser:

Ah, den gode Skoogen. Jag undrade precis vart han höll hus. Men frågan är varför inte han kör hela loppet? Han har väl samma ambitioner som både Raggarn och Käcken? Dvs kvala in till inomhusmästerskapet?

Patrik Engström sa...

Sussie:

Ha, tack för pepp! Det var som sagt ganska kul att speaka men det finns en del att vässa upp. Får jag fötroendet en gång till av Lamas skall jag nog för säkerhetsskull plocka med mig lite egen musik så man kan jaga i lite extra pepp på de som värmer upp.

Och du, bra lubbat! :)

Anonym sa...

Av hundra bubblare måste "Beskyddaren" nämnas känner jag...